Dotekomanie.cz

BlackBerry utahuje opasky, rok 2014 přinese jen 2 zařízení

Velké změny uvnitř firmy BlackBerry za poslední půl rok mají značný vliv na další plány pro příští rok. První zprávy hovořily o méně než šesti nových zařízeních v roce 2014, následně kanadský výrobce připustil výrobu dvou modelů pro vyšší třídu a dvou nově do nižší třídy. Nicméně nový generální ředitel snad naposledy mění záměr pro rok 2014, který připouští výrobou pouze dvou zařízení.

John Chen nechce jít v šlépějích ostatních výrobců, kteří ve svém portfoliu nabízejí modely pro každou třídu, nýbrž se bude soustředit na zákazníky se zájmem si připlatit za chytrý telefon z vyšší třídy. Podle Wall Street Journal potřebuje BlackBerry zmírnit zjištěná rizika v zásobách a z toho plyne, že v následujícím roce lze očekávat pouze spekulované modely s označením Z50 a Q30.

Zatímco Q30 dostane kultovní hardwarovou QWERTY klávesnici, model Z50 vystřídá momentálně prodávanou Z30. Přesné specifikace prozatím výrobce neprozradil, ale k jejich postupnému uvolňování může docházet v nejbližší době.  Můžeme například očekávat výkonnější procesor.

Zdroj: blogs.wsj.com

Exit mobile version