Sony představilo model Xperia Z Ultra aktualizováno

Sony představilo model Xperia Z Ultra [aktualizováno]
2013-06-26T13:04:06+02:00
• 26. 6. 2013

Aktualizováno 26.6.

Hodinky SmartWatch 2 poodhalily svou hodnotu ve Francii a nyní zde máme dva zdroje uvádějící ceny pro největší smartphone od Sony. Xperia Z Ultra přijde zákazníky ve Francii na 729 eur, ale například v Nizozemí by vás toto zařízení přišlo na 719 eur. Z těchto informací můžeme usuzovat, že česká cena nepůjde pod 18 500 Kč.

Screenshot_69

Původní článek 25.6.

Sony právě představilo na Mobile Expo Asia 2013 nejnovější přírůstek do rodiny Xperia. Konkrétně se jedná o model Xperia Z Ultra, která nabídne displej s technologií Bravia a jeho úhlopříčka je 6,4 palce s Full HD rozlišením. Nejedná se o jedinou novinku, jelikož se Sony pochlubilo i použitím technologie TRILUMINOS pro zobrazovací panel. Společnost sama dodává, že se má produkovat jeden z nejostřejší obrazů na mobilním trhu. Ovšem zde nechybí podpora stylusu, ale oficiálně zatím není k dispozici nějaký speciální. Můžete použít grafitovou tužku, pero, kovový nebo kapacitní stylus.

Screenshot_64

Jak již název napovídá, tak tento model vychází ze současné vlajkové lodi, ale není to jediné, co si propůjčuje. Xperia Z Ultra disponuje taktéž certifikací IP58, která zaručuje odolnost proti vodě a prachu. Na zadní straně se nachází 8MPx foťák, který zvládá HDR video. Výkon zajišťuje Snapdragon 800 se čtyřmi jádry Krait 400 s taktovací frekvencí 2.,3 GHz, který má k dispozici 2 GB RAM. O grafiku se postará Adreno 330. Tento model bude fungovat v LTE sítích, ale nechybí základní konektivita WiFi, GPS, Bluetooth nebo NFC.

K dostání bude ve třech barevných variantách – černá, bílá a fialová. Již v základu nabídne systém Android 4.2.2 Jelly Bean, který byl upraven, abyste zvládli ovládat všechny funkce na tak velké zařízení. Můžeme si všimnout například upravené klávesnice pro psaní jednou rukou. Kapacita baterie se zastavila na hodnotě 3000 mAh, přičemž samotné rozměry jsou 179.4 x 92.2 x 6.5 mm a váha je 212 gramů. Interní paměť je 16 GB, ale nechybí slot na microSD karty. Zatím si musíme počkat na doporučenou cenu a dostupnost na trzích.

14_Xperia_Z_Ultra_Range

0_Xperia_Z_Ultra 14_Xperia_Z_Ultra 13_Xperia_Z_Ultra 12_Xperia_Z_Ultra 11_Xperia_Z_Ultra

Zdroje: blogs.sonymobile.com, unwiredview.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat