Dotekomanie.cz

Google Glass – první firma projevila zájem o využití pro své zákazníky

Na poslední konferenci Google IO jsme mohli spatřit Google Glass v praxi a od té doby nás Google masíruje reklamami a spoty, kde ukazuje praktické využití. Nedávno se dočkala i jedna redakce, která si mohla tyto chytré brýle přímo vyzkoušet. Jedná se vlastně o jeden z největších experimentů ve světě mobilních technologií, jelikož se neví, jestli se setkají s masivním úspěchem. Zatím se Google Glass dá považovat za takový menší svatý grál pro nadšence mobilních technologií.

Doposud jsme mohli vidět nejrůznější ukázky využití jen od Googlu, který se snaží připravit celé portfólio služeb, aby se projekt setkal s úspěchem. Nyní se zdá, že i jiné firmy začínají projevovat zájem o tento druh virtuální reality. Letecká společnost JetBlue ukázala na sociální síti Goole Plus svou představu využití Google Glass pro své zákazníky.  Bohužel se nejedná o video, ale i tak si můžeme představit dobu, kdy na letišti se nebudeme spoléhat na informační panely a marně hledat správný terminál a podobně.

 Samozřejmě se jedná jen o představu, ale už jen samotný zájem může naznačovat, že Google získá partnery ze světa byznysu, kteří podpoří celý projekt. JetBlue se tak stává prvním zájemcem o přímé využití a v tomto ohledu se dá předpokládat, že nebude ani posledním. V tuto chvíli si samozřejmě musíme počkat, až se začnou brýle od Googlu vůbec prodávat, ale letos nemůžeme počítat s masovým rozšířením. Cenovka bude ještě značně vysoká, ale snad během příštího roku se změní.

Zdroje: plus.google.com, technobuffalo.com

Exit mobile version