Samsung odhalil Galaxy Young a Galaxy Fame

Samsung odhalil Galaxy Young a Galaxy Fame
2013-02-06T10:50:48+02:00
• 6. 2. 2013

Oficiálního představení se včera dočkala dvojice low-endových zařízení od jihokorejského výrobce, který opět rozšiřuje mobilní trh a snaží se o oživení i jeho spodní hranice svými produkty. Nové modely spadají do modelové řady Galaxy, kde jeden nese přívlastek Young a jeho protějšek je Fame. První zmínky o těchto telefonech se objevily minulý týden, ale již dnes jde o oficiální záležitost bez nutnosti nepotvrzených informací.

Samsung Galaxy Young - Samsung Galaxy Young

První představený model nese název Samsung Galaxy Young. U něj mezi specifikacemi najdete 3,27palcový LCD displej s rozlišením 480 x 320 pixelů, procesor o frekvenci 1 GHz, 768MB paměť RAM a 4GB vnitřní paměť rozšíříte prostřednictvím slotu na paměťové karty typu MicroSD. Záda telefonu ponesou 3 MPx fotoaparát s možností nahrávat VGA videa s 24 fps a baterii o kapacitě 1 300 mAh. V základu nabídne operační systém Android ve verzi 4.1 Jelly Bean. Výčet informací lze uzavřít funkcemi Bluetooth 3.0, Wi-Fi, GPS nebo digitálním kompasem.

Samsung Galaxy Young

Druhá novinka se dočkala pojmenování Samsung Galaxy Fame. Ta disponuje velmi podobnými specifikacemi jako jeho předchůdce, a tak není potřeba je opakovat, ale pouze v některých případech mírně poupravit. Displej o pár desetin palců povyrostl, přesněji na 3,5 palce, přičemž rozlišení zůstává stejné. Další vylepšení zpozorujete u fotoaparátu, kde narazíte na 5 MPx čočku s automatickým zaostřováním a ani přední část zařízení nebyla tentokrát ošizena o přední VGA kamerku. Zřejmě jediným místem, kde bylo ubráno, je paměť RAM , jež má velikost 512 MB.

Samsung Galaxy Fame

Závěrem můžeme dodat, že některé modely budou navíc podporovat funkci duální SIM a překvapivě také NFC, ale ty půjdou pouze do určitých regionů, což ještě neznamená jejich jistou dostupnost u nás. Podle anglické pobočky Samsungu oba nové modely půjdou do prodeje začátkem března.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat