Dotekomanie.cz

LG představilo modely F5 a F7

Minulý týden korejská společnost v tichosti představila druhou generaci „L“ série smartphonů, která bude spíše zapadat do střední a nižší třídy. Nyní ještě před veletrhem MWC uvádí novou řadu modelů, která ponese společné značení pomocí písmene „F“.

Nemusíte očekávat nejmodernější smartphony, které by konkurovaly top modelům od konkurence. V této kategorii má LG již modely Optimus G Pro a Optimus G. Série F bude obsahovat dva modely s označením Optimus F5 a Optimus F7. Podle samotných čísel můžete již tušit, který bude vybavenější.

Model F5 bude vybaven IPS displejem s úhlopříčkou 4,3 palce, který bude disponovat rozlišením 960 x 540 pixelů (256 ppi). Výkon bude zajišťovat blíže nespecifikovaný dvoujádrový procesor s taktem 1.2 GHz, ale dá se předpokládat, že bude od společnosti Qualcomm. Oproti modelu L7 II zde bude 1 GB RAM, ale vnitřní uživatelská paměť bude jen 8 GB. Naneštěstí nechybí podpora microSD karet, díky kterým můžete navýšit velikost o 32 GB.

Na zadní straně najdete 5MPx foťák a na přední straně je 1.3MPx kamerka. Kapacita baterie je 2150 mAh, což může hodnotit spíše kladně. LG zvolilo u tohoto modelu systém Android 4.1.2 Jelly Bean.

Optimus F7 bude zapadat již do vyšší střední třídy, ale ani zde nemůžete očekávat ty nejlepší specifikace. Mohu začít samotný procesorem, který má dvě jádra a dosahuje taktovací frekvence 1.5 GHz. Můžeme jen odhadovat, že jej dodává Qualcomm. Displej již povyrostl na hodnotu 4.7palce a získal již HD rozlišení, přičemž hustota pixelů je 312 ppi. I zde byla použita technologie IPS ve variantě True HD IPS.

Tento model disponuje 2 GB RAM a 8GB vnitřním úložištěm s možností rozšíření o microSD karty. Na zadní straně najdete 8 MPx foťák a přední strana je osazena 1.3MPx kamerkou. Kapacita baterie již dosahuje na 2540 mAh a systém je opět Android 4.1.2 Jelly Bean.

Oba zmíněné modely budou ve variantách LTE a budou k dispozici v černé a bílé verzi. Prozatím neznáme dostupnost ani koncovou cenu. Bohužel v této kategorii je podstatně silná konkurence, takže si LG nebude moci říct o vyšší cenovku. Poprvé k vidění budou na veletrhu MWC, kde se objeví po boku druhé generace „L“ série.

Zdroj: lgnewsroom.com

Exit mobile version