Tim Cook přiznal: Firma má víc peněz než potřebuje!

Tim Cook přiznal: Firma má víc peněz než potřebuje!
2020-10-04T14:53:22+02:00
• 26. 2. 2012
1

Australský server news.com.au přinesl jednu velkou zajímavost ze čtvrtečního výročního setkání akcionářů firmy Apple. Hlavním tématem bylo rozhodování o financích, zda má společnost zaměnit strategii hromadění financí nebo raději v tomto roce směřovat k rozhodnutí, které by zaručovalo vyplacení dividend akcionářům z doposud vydělaných miliard pobývající nedotčeně na účtech.

Finance společnosti Apple je velmi choulostivá otázka. Steve Jobs trvale odmítal vyplacení čtvrtletních dividend, jelikož byl jednu dobu Apple ve finančních problémech, a to v letech 1995. Dva roky na to Microsoft nabídl finanční pomoc ve výši 150 milionů a vrátil se do vedení Steve Jobs, který nastolil zcela jiná pravidla. V tu chvíli začala nová éra, která způsobila neustálý vzestup akcií a rekordní zisky.

„Upřímně řečeno, je to víc, než potřebujeme k fungování firmy. Představenstvo a management o dividendách velmi hluboce přemýšlejí. Nejde ale o případ, kdy bude sto procent lidí souhlasit s tím, co děláme,“ řekl Tim Cook.

Na setkání akcionářů panoval také strach, jelikož bylo vzneseno tvrzení, že pokud budou pravidelně vypláceny dividendy, mělo by to být nesprávné znamení pro některé investory, že Apple ztrácí důvěru ve schopnosti udržet výši cen akcií pomocí svých prodávaných zařízení.

Dotekománie – iOS na Youtube!

Zdroj: News.com.au

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Neni nic lehciho nez darovat penize nemocnych lidem, chudym lidem, …

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat