Svět plný fantazie – 5 konceptů od YANKO

Svět plný fantazie – 5 konceptů od YANKO
2012-09-23T12:26:56+02:00
• 20. 4. 2010

Dnešní příspěvek na blogu dotekománie je určený všem, kteří mají rádi koncepty, nechtějí dnes nic těžkého dělat a rozhodně se nechtějí nudit. Stačí se pořádně usadit, vzít si nějaký osvěžující nápoj a začít si prohlížet jednotlivé koncepty. To vše za doprovodu příjemné hudby.


Sonic Emotional Pulse Of Music

Dnešním prvním a zároveň nejnovějším konceptem od návrhářů Yanko Desing , je tento hudební přehrávač. Sonic Emotional nás zaujme především svým desingem, ale může se také chlubit svou zajímavou odlišností od ostatních přehrávačů. Přehrávané CD se totiž neschová celé, ale při přehrávání je vždy polovina z něj vidět.

Rubiková kostka

Rubiková kostka? Nic zvláštního, že? Na první pohled mě tato kostka zaujala pouze svými barvami.

Po důkladnějším prozkoumání zjistíme, že se jedná o nabíječku schovanou v rubikové kostce, která dokáže nabíjet Váš mobilní telefon, přehrávač a další multimediální přístroje. Zajímavostí na ní je, že nabíjení funguje na základě elektromagnetické indukce, což znamená, že pokud si s kostkou hrajete, tak zároveň nabíjíte svůj telefon nebo přehrávač.

OLED SLUCHÁTKA

Na těchto sluchátkách je zvláštní jejich stavba, protože jsou složeny z ohebného OLED panelu, který umožní vlastníkovi těchto sluchátek nastavení vlastního designu. Znamená to, že si můžete vybrat vzhled vašich sluchátek, podle vaší nálady. Na levém boku najdeme tlačítka pro ovládání zvukové frekvence, na pravé pak tlačítka pro nastavení vzhledu.

Budoucnost výuky- Edu Map

Koncept, jak by mohla vypadat budoucnost výuky především na základních školách, nese název Edu Map. Po nakreslení své značky se studentovi objeví jeho pracovní plocha. Plocha, na které se žáci učí a na které jsou také zaznamenávány jeho pokroky. Edu Map je určen až pro 6 studentů. Dělá učení zábavnějším, poutavějším a nutí děti více spolupracovat.

Edimobile

Jelikož je tento blog věnovaný především mobilním telefonům, tak tu také nesmí chybět jeden z konceptů.  

Edimobile je velmi zvláštní koncept mobilního telefonu, který nemá žádná displej. Svým vzhledem mi připomíná telefon 19 století. Hovor se uskutečňuje pomocí kliky, vyzváněcí melodie je nahrazena zvoněním klasického domovního zvonku. Jedinou technickou vymožeností je vysouvací nebo spíše vyklápěcí klávesnice. Vzhled je sice originální, ale většina z nás by asi dala přednost klasickému telefonu. Nebo ne?

Další zajímavé koncepty naleznete zde

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Roman Taliano

Zakladatel mobilního blogu Dotekománie. Stále věrný své značce HTC. Fanoušek dotykových tabletů, telefonů ale i her a počítačů. Sportovní nadšenec ( cyklistika, fotbal, florbal a plavání ), ale také fanoušek.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat