LG představilo model G6

LG představilo model G6
2017-02-26T13:21:32+02:00
• 26. 2. 2017
5

Vloni společnost LG nezaznamenala příliš úspěchů s modelem G5 a jeho modulární konstrukcí. Proto se vrací letos v plné parádě s jeho nástupcem. Ten již není modulární a nabídne celokovovou konstrukci spolu s velmi tenkými rámečky kolem displeje. Fotoaparáty však na zádech zůstaly dva, přičemž jeden z nich je stále ještě více širokoúhlý.

Konstrukci tvoří kovový rámeček a pak sklo na zádech a samozřejmě vpředu, přičemž čelní panel kryje Gorilla Glass 3 a ten zadní Gorilla Glass 5. Samotný displej s názvem FullVision oproti loňské generace povyrostl na 5,7 palce a nabízí na dnešní dobu nezvyklý poměr stran. Jedná se o 18:9 (neboli 2:1), díky čemuž lze zobrazit dvě fotografie poměru 1:1 nad sebou. Takto širokoúhlý displej rozhodně najde využití také při běhu dvou aplikací vedle sebe.

Rozlišení díky tomuto poměru stran bude 1440 x 2880 pixelů, přičemž použit byl IPS panel s jemností 564 ppi. Displej také podporuje HDR a Dolby Vision pro větší dynamický rozsah barev. Velikost samotného telefonu je prý stejná jako běžně u telefonů s úhlopříčkou 5,2 palce.

LG G6 bude k dispozici ve třech barevných variantách a to bílé (Mystic White), černé (Astro Black) a šedé (Ice Platinum). Pomalu standardem se ve světě telefonů stává také voděodolnost, která je přítomna i zde díky certifikaci IP68. Ten však nový top model LG má a spolu s ním se chlubí také kvalitním 32bitovým Quad DAC převodníkem. Ten si však užijí pouze uživatelé v Jižní Koreji. Mimo tuto oblast a USA však naopak bude mít G6 integrované FM rádio.

Uvnitř tepe loňský Snapdragon 821, dle zákulisních informací totiž Samsung spotřeboval veškeré dodávky novější generace Snapdragonu 835 pro svůj top model a LG by tak muselo s uvedením čekat několik měsíců. Výkon bude ale stále velmi dostačující, čemuž rozhodně pomůže i operační paměť o kapacitě 4 GB. Vnitřní úložiště má v nejnižší variantě 32 GB a samozřejmostí je slot na microSD karty do velikosti 256 GB.

Nabíjení bude probíhat přes konektor USB-C. Baterie nabízí kapacitu 3300 mAh. Americká verze G6 nabídne také bezdrátové nabíjení. Při představování jsme byli také ujištěni o bezpečnosti baterie a o dobře vyřešeném odvodu tepla. Bezdrátovou konektivitu zajišťuje WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, dále pak Bluetooth ve verzi 4.2 BLE, GPS, GLONASS, BDS a NFC.

Zadní kombinace fotoaparátu zůstala zachována a tak na místo využití druhého snímače k efektu rozmazaného pozadí slouží k pořizování širokoúhlých fotek se záběrem 125 stupňů. V obou případech jde o 13MPx čipy se světelností f/1.8 a f/2.4. Díky této kombinaci je pak dostupný částečný optický zoom. K dispozici je dále optická stabilizace a možnost nahrávat videa ve 4K. Přední kamerka je pak také širokoúhlá se záběrem 100 stupňů.

Operačním systémem je Android 7.0 s novou nadstavbou od LG UX 6.0. Ta se chlubí například integrovaným Google Asistentem, čímž je LG G6 první telefon po Pixelech, co tuto funkci nabízí. Cenu a dostupnost zatím neznáme.

Zdroj: tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Zajímal by mně důvod odlišných verzí pro ameriku a pro nás.Asi nás maji za blbečky co zaplatí plnou cenu za polovic.Nebo spíš maj Američany za něco víc.Z principu bych LG z pozice Evropy bojkotoval.

Vojta Vilímec

26. 2. 2017, 20:14

Naprostý luxus. Už vím, co bude můj příští telefon.

hezčí než přeplácaný S8..

jaroslav melena

26. 2. 2017, 15:58

nechápu trochu lg…vlastním lg v10..skvělej telefon..ovšem lg v20 k nám vůbec nedorazila a teď vidím že g6 sice nejspíš dorazí ale značně „ořezaná“ proč bude korejská nebo americká verze to asi málokdo chápe a nevím jestli s tímhle přístupem bude můj další telefon lg…bohužel

Daniel Rokos

26. 2. 2017, 15:42

Nelíbí.Počkám na S8

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat