LG G6 na renderu od @evleaks aktualizováno

LG G6 na renderu od @evleaks [aktualizováno]
2017-02-22T17:20:04+02:00
• 22. 2. 2017
10

Aktualizováno 22. 2.

Již jsme zde mělo neoficiální render, údajnou fotografii, ale stále chyběla podoba zveřejněna skrze @evleaks. Nyní jsme se dočkali, jelikož Evan Blass na svém Twitter účtu publikoval rendery LG G6. Ač k dokonalosti obrázku něco ještě chybí, můžeme tento vzhled považovat za finální.

Aktualizováno 4. 2.

Samotné představení LG G6 se blíží a tím se i zvětšuje počet nejrůznějších úniků a náznaků. Tentokrát zde máme údajnou fotografii tohoto smartophonu v lesklém černém provedení. V podstatě se potvrzují předešlé rendery.

LG mělo u současného modelu G5 plány zaměřené na prodej modulů, ale samotný koncept neuspěl. Konstrukce a použití se nesetkalo s dobrým ohlasem u uživatelů. Možná i proto se nyní LG vrátí k zaběhnutějšímu stylu, kde bude jeden hlavní top model, od kterého následně vznikne několik variant. Už nyní se ukazuje, že si tento výrobce nechal zaregistrovat názvy dalších možných smartphonů postavených na LG G6.

  • LG G6 Compact
  • LG G6 Lite
  • LG G6 Hybrid
  • LG G6 Prix
  • LG G6 Forte
  • LG G6 Fit
  • LG G6 Young
  • LG G6 Sense

Samozřejmě to nemusí ještě znamenat, že se dočkáme tolika modelů. Pouze se jedná o náznak toho, že společnost uvažuje o větším portfóliu těžícím z hlavního top modelu na tento rok.

Aktualizováno 24. 1.

V současnosti je v oběhu spekulace, že LG G6 nebude obsahovat Snapdragon 835. Důvod má být v nedostupnosti, respektive v tom, že Samsung pojme ohromné množství pro nadcházející model Galaxy S8. Díky tomu se stane tento procesor méně dostupný pro další hráče na trhu, aspoň zpočátku. Místo něj má LG použít u nejnovějšího top modelu stále výkonný Snapdragon 821.

Kromě toho se objevil údajný render části smartphonu. Na něm můžeme vidět minimální horní rám nad displejem. Samozřejmě je otázkou, jestli je v podobném duchu i spodní strana. Také se ukazuje, že bude použit kov na konstrukci telefonu a ne kompozit, jak to bylo v minulém roce – ten se nesetkal s pochopením.

Aktualizováno:

Nakonec se objevuje kompletní vzhled mobilu. Uvidíme, jestli se tato podoba potvrdí.

Aktualizováno 12. 1.

Před týdnem jsme se dozvěděli, že společnost LG vzdává snahu o modulární top model. Následující LG G6 tak nabídne konvenční konstrukci bez jakýkoliv výměnných součástí. K představení by mělo dojít v únoru – buď v rámci veletrhu MWC v Barceloně nebo ještě před samotným začátkem. Konkrétní datum zatím nebylo zveřejněno.

Avšak už nyní se začíná rozbíhat marketing. LG vypustilo první video, které pravděpodobně láká na uvedení LG G6. V něm se dozvídáme, že máme očekávat velký displej pro lepší multitasking, ale bez zbytečně velkých rámečků – možná půjde o nový panel s poměrem stran 18:9, který byl nedávno představen. Kromě toho by měla novinka disponovat certifikací zaručující odolnost vůči vodě.

Původní článek 6. 1.

LG letos na CESu žádné nové telefony nepředstavilo, přesto jsme se o budoucnosti telefonů tohoto výrobce něco málo dozvěděli. Skott Ahn z LG totiž v rozhovoru pro The Wall Street Journal prozradil pár detailů ohledně připravovaného LG G6. Tím nejpodstatnějším je, že G6 již nebude modulární. A není se čemu divit. Bylo to totiž právě experimentování s modulárností, co zapříčinilo, že se model G5 neprosadil. Mimo jiné bylo loňské třetí čtvrtletí výdělečně nejhorším obdobím vůbec, a tak není divu, že se LG snaží z této propasti dostat ven.

Skott Ahn mimo jiné prozradil, že model G6 bude zaměřen na estetiku a použitelnost. Spekuluje se například o bezdrátovém dobíjení. Stejně jako modularita bylo u loňského modelu fiaskem i nešťastné konstrukční řešení, především hojně spekulovaný kov skrytý pod vrstvou plastu. Výrobce tedy ze zpětné vazby zákazníků vytěžil co možná nejvíce a s G6 již stejné chyby nehodlá opakovat.

Představení LG G6 je předběžně plánováno na barcelonský veletrh MWC, i když v úvahu připadá i několik alternativních termínů. Zajímavým faktem je, že cena by měla být velice podobná ceně LG G5, takže by nemuselo dojít k podražení oproti předchůdci. Necháme se tedy překvapit a zároveň doufáme, že G6 nabídne doopravdy lepší zážitek, než jeho předchůdce.

Zdroje: androidauthority.com, ausdroid.net, gsmarena.com, phonearena.com, androidcentral.com, androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 22. 2. 2017, 21:44

Mě zaráží kam zmizel Laser-Autofocus.

Marián Bžoch

4. 2. 2017, 9:52

tou sd821 to totálně zabijou škoda ????

Tomas Richter

24. 1. 2017, 20:37

Bohuzel nebude mit SD835. Samsung resi dostatecne mnozstvi pro S8 a ostatni maji min do dubna smulu.

Miroslav Růžička

VIP 24. 1. 2017, 18:27

Vypadá moc hezky, návrat LG do dob G2, která měla taky tenoučké rámečky

Vojta Vilímec

24. 1. 2017, 7:08

Škoda těch tlačítek na straně.

Karel Čapka

VIP 25. 1. 2017, 0:01

proč vám vadí tlačítka na straně?

Petr Figala

25. 1. 2017, 7:51

Protože řešení z předešlých modelů (krom G5) je velice návykové…

Přemysl Vaculík

VIP 25. 1. 2017, 12:28

Když mám mobil na stole a chci ho ztišit, nemusím ho zvedat, pakliže jsou tlačítka na boku.

Vojta Vilímec

25. 1. 2017, 22:20

Protože jste na tlačítka na boku zvyklý. Zkuste pár dní žít s G2/G3/G4 a pak vám začnou tlačítka na boku překážet. Zvuk se dá vypnout i pár kliknutími na displeji, není to tak rychlé jako zmáčknutí tlačítka, ale není kvůli tomu potřeba je dávát na bok. LG udělalo nějaký standard, který byl mezi lidmi velice oblíbený, tak škoda, že už v něm nepokračuje.

Petr Figala

23. 2. 2017, 0:24

To je strašně otřepaný argument.. Je to jediná okrajová situace, nevím Kde naposledy sem měl potřebu ovládat mobil bez jeho pořádného uchopení.. Podobně jak argumenty se zapínáním mobilu v držáku v autě.. Řeknu to tak, hledáte problémy kde nejsou. Po roce a půl používání mohu s čistým svědomím říct, že kdybych našel další mobil s tlačítky na zádech, tak neváhám..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat