Chrome Beta přináší zajímavé novinky

Chrome Beta přináší zajímavé novinky
2017-02-06T07:05:08+02:00
• 6. 2. 2017

Máme zde další aktualizaci mobilního webového prohlížeče Chrome, respektive jeho beta verze. Chrome Beta 57 přináší celkem zajímavé novinky, ale některé z nich budeme moci využít možná až za pár let.

WebAssembly

Není to tak dávno, co začalo odstraňování Flashe z webového prostoru. Microsoft také upustil od svých plánů ohledně Silverlight. Chvíli to vypadalo, že pokročilé webové stránky budou poháněny zejména JavaScriptem, který byl představen v roce 1995. Google sice začal s vývojem novinky Dart, ale nakonec se tento projekt ubral jiným směrem.

Už nějakou dobu se experimentuje s novinkou WebAssembly, ale neočekávejte, že se jedná o náhradu JavaScriptu. V podstatě nabídne větší možnosti a bude uplatněn zejména tam, kde JavaScript nestačí. Díky WebAssembly budou moci vznikat náročnější aplikace, přičemž počátky ukázaly větší výkon. Příkladem může být i demo jedné hry.

Nyní získává podporu WebAssembly právě beta verze Chromu, přičemž v Chromu Canary je již od verze 58. Google přidává tuto novinku hlavně pro možnosti testování nových aplikací. Zatím to ale nevypadá na plné využití. Možná se časem dočkáme komplikovaných a náročných aplikací, které poběží rychleji.

Notifikace a média

Chrome již dostal podporu možnosti ovládání přehrávaných médií skrze notifikace, ale nabídka byla velmi chudá. Nyní se rozšiřují možnosti díky implementaci Media Session API. Díky tomu budeme moci lépe ovládat přehrávání přímo z notifikací. Díky tomu se také rozšířila funkcionalita i na hodinky s Android Wear.

Běžné vs. nové ovládání

Přehrávání videí

Další novinka se týká možnosti přehrávání videí. V podstatě bylo přidáno chování pro plné zobrazení videa. Pakliže kliknete na maximalizaci videa na celou plochu u obsahu s poměrem stran 16:9, tak se změní orientace zobrazení, aby byla plně využita celá plocha.

logo-app Chrome Beta Google Inc. Zdarma ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat