BlackBerry žaluje Nokii za porušení patentových práv

BlackBerry žaluje Nokii za porušení patentových práv
2017-02-19T09:00:00+02:00
• 19. 2. 2017

Zdroj: BlackBerry

Kanadská společnost BlackBerry žaluje finskou firmu Nokia za porušení patentových práv. BlackBerry tvrdí, že základnové stanice Flexi Multiradio, software Liquid Radio, síťové kontroléry a další používají patenty, které jsou ve vlastnictví kanadské ostružiny.

Nokia má neoprávněně používat celkem 11 patentů. Technologie, které údajně porušují patentové právo, jsou součástí LTE sítí amerických společností AT&T a T-Mobile. BlackBerry údajně neusiluje o zákaz používání těchto technologií, pouze si nárokuje finanční kompenzace za používání jejích patentů. Přesná výše škody, která společnosti vznikla, nebyla uvedena.

BlackBerry se snaží hledat nové způsoby, jak kompenzovat ztráty v oblasti výroby mobilních telefonů. Ty, jak je známo, v posledních letech příliš nezabodovaly a značka se tak hluboce propadla pod očekávané výsledky a příjmy. Jak tvrdí generální ředitel BlackBerry – John Chen, společnost se proto vydala směrem nakupování patentů a osvojování si oblasti bezdrátových technologií.

BlackBerry i přes žalobu neusiluje o zákaz těchto technologií, které jsou důležitou součástí mobilního komunikačního standardu 3GPP.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat