Výrobce hodinek Fossil představí hybridní hodinky s Androidem

Výrobce hodinek Fossil představí hybridní hodinky s Androidem
2016-12-20T07:45:44+02:00
• 20. 12. 2016

Fossil je americká firma, založená před třiceti dvěma lety, zabývající se  převážně výrobou hodinek a šperků. Ročně vyrobí na třicet miliónů kusů hodinek. Na svém kontě mají i tři chytré hodinky a hodlají na trh uvést nové, hybridní.

Analogové, avšak i přesto s Android Wear

Současné chytré hodinky od Fossilu jsou Q Founder, Q Wander, and Q Marshall. Některé jsou s Android Wear, jiné zase s upraveným Androidem 4.4. Procesory jsou Intel Atom anebo Snapdragon. Do Česka se jejich distribuce teprve chystá. V zahraničí cenově vystoupaly na sedm tisíc korun českých. Předpokládaná cena u nás bude pravděpodobně vyšší.  Například model Q Wander je značně funkcemi limitovaný, oproti Founderu, ale přesto stojí stejně.

Ještě než k nám dorazí tyto modely, už se chystá další, a to hybridní. Hodinky budou vypadat jako analogové, ale i tak budou mít některé vlastnosti chytrých hodinek. Celkem se chystají tři designové varianty Emporio Armani, Kate Spade a Diesel, které připojíte k telefonu přes bluetooth. Do smartphonu si stáhnete aplikaci a přes ni vás budou hodinky upozorňovat na příchozí notifikace pomocí vibrací.  Kromě vibrací bude možné měřit aktivitu, která se zobrazí v aplikaci. Jelikož hodinky nemají žádný digitální displej, jejich baterie tak vydrží až šest měsíců na jedno nabití.

Nejedná se však o revoluční technologii, s podobnými hodinkami již například přišel výrobce Citizen. Jeho modely jsou však dvakrát tak dražší. Kompatibilita hodinek je zaručena se systémy Android a iOS.

Zdroj: phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat