Nová aplikace Zvednout to? na iOS prozradí, když volá telemarketing

Nová aplikace Zvednout to? na iOS prozradí, když volá telemarketing
2016-12-12T07:15:57+02:00
• 12. 12. 2016
2

Aplikací na blokování hovorů či rozpoznání, kdo volá, tu již bylo nespočet na platformě Android. Operační systém iOS však ještě donedávna přístup k identifikaci vašich telefonních čísel nedovoloval. To se však od iOS 10 mění a čeští vývojáři Igor Kulman a Jan Čislinský nám přináší řešení v podobě aplikace s názvem Zvednout to.

screen696x696 screen696x696-1

Aplikace vás tak ochrání před podvodnými a obtěžujícími hovory. Databáze těchto čísel neustále roste a sami můžete přidat další, pokud na nějaké obtěžující číslo narazíte. Po instalaci aplikace vás provede jednoduchý tutoriál, ve kterém je třeba v nastavení systému povolit přístup k identifikaci telefonních čísel. O soukromí se však bát nemusíte, přístup k seznamu hovorů či ke kontaktům není možný.

Kdykoliv vám potom nějaké obtěžující číslo bude volat, uvidíte přímo na displeji, zda se jedná například o Telemarketing či Finanční služby. Dokonce pak vidíte i zpětně v historii hovorů, zda se jednalo o podvodné číslo. Sám jsem aplikaci vyzkoušel a hned jsem ve svém seznamu hovorů viděl jedno číslo od telemarketingu. Mohu tak potvrdit, že aplikace opravdu funguje výborně.

img_0962 img_0963 identified-display

Dle slov vývojářů však vývoj aplikace nekončí, již nyní se pracuje na dalších funkcí jako je možnost automatického blokování podvodných a obtěžujících čísel. Jeden z vývojářů (Igor Kulman) dříve vyvíjel pro operační systém Windows Phone a před dvěma lety jsme ho vyzpovídali právě na téma vývoje aplikací na tento systém. Rozhovor si můžete přečíst zde.

Aplikaci „Zvednout to?“ stahujte zde:

logo-app Zvednout to? Developer 0,99 € iOS

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Petr Kronika

19. 9. 2017, 11:11

Aplikace funguje výborně, identifikuje veškerý telemarketing.

Jiří Doubravský

12. 12. 2016, 12:25

U aplikací tohoto typu je nejdůležitější databáze čísel a recenzí. Imo by bylo mnohem vhodnější kdyby některý z nějvětších výrobců tohoto typu aplikací pro android prostě nad stejnou databází udělal identický pport pro iOS například „Můžu to zvednout?“ … k čemu je taková aplikace s relativně prázdnou databází do které mohou přispívat jen majitelé iPhonů? To je přece příliš omezující a automaticky to předurčuje databázi k tomu že bude zaostávat i v budoucnu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat