Instagram vylepšuje příběhy, Facebook zase opisoval

Instagram vylepšuje příběhy, Facebook zase opisoval
2016-12-21T15:36:57+02:00
• 21. 12. 2016

Před pár dny jsme vás informovali o nových funkcích Messengeru – zejména o vylepšeném fotoaparátu, samolepkách a pokročilejší úpravě textu. Vzhledem k tomu, že Facebook současně vlastní i sociální síť Instagram, aktualizace na sebe nenechala dlouho čekat. Jenže v tomto případě dává smysl.

Nová verze Messengeru vyvolala mezi uživateli vlnu kritiky. Nová sekce Můj den, kam uživatel vkládá různé příspěvky v rámci jednoho dne, je podle mnohých holý nesmysl. Jako by nestačilo, že Instagram převzal příběhy, tzv. stories, z konkurenčního Snapchatu. Nicméně, zde musím podotknout, že právě příběhy už jsou spíše doménou Instagramu a je tedy rozumné integrovat nové prvky.

Samolepky, hands-free kamera a další vylepšení

Verze 10.3.1 se zaměřuje hlavně na rozšíření zmiňovaných Instagram stories. Po pořízení příspěvku (fotka / video, boomerang, hands-free) jej bude uživatel moci „vylepšit“ samolepkou dle vlastního výběru. Kromě tradičních smajlíků a tematických vánočních motivů zde najdeme i samolepky s aktuální polohou, časem nebo teplotou. Samozřejmě nechybí změna velikosti nebo rotace samolepek pomocí gest.

instagram stories instagram stories instagram stories

Vývojáři dále přidali výše zmíněnou hands-free kameru, která usnadňuje natáčení videa. Doteď bylo totiž natáčení řešeno držením tlačítka, nově stačí jen kliknout při zahájení a ukončení nahrávání. Další drobnou změnu můžeme zpozorovat při práci s textem, Instagram v nové verzi obsahuje možnost pro zarovnání textu na střed, doprava a doleva.

Kde získat novou verzi?

Všechny novinky budou dostupné pro systémy Android a iOS během několika málo dní. Jestliže nechcete čekat na aktualizaci přes Google Play, můžete si na vlastní nebezpečí stáhnout instalační APK balíček. Uživatelé s iOS si budou muset tradičně počkat.

logo-app Instagram Instagram Zdarma ANDROID logo-app Instagram Developer Zdarma iOS

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Marek Pospíšil

Student, jenž odmala tíhne k fotografii, autům a technologiím obecně. Minimalista a all black ninja. #iPhone7

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat