Google vydává hned dvě zásadní aktualizace pro své iOS aplikace

Google vydává hned dvě zásadní aktualizace pro své iOS aplikace
2016-11-07T20:35:09+02:00
• 7. 11. 2016

Americký gigant Google se dnes, tedy 7. listopadu roku 2016, pochlubil se zcela novou aktualizací své mobilní aplikace Gmail, a to pro operační systém iOS. Aplikace disponuje redesignovaným uživatelským prostředím spolu s několika prvky webového Gmailu, které byly velmi žádané.

Mezi nové funkce aktualizované „appky“ Gmail je především funkce „Undo Send“. Jedná se především o funkci z webového rozhraní a má za úkol jediné – oddálit odesílání e-mailů pro stanovený počet sekund po klepnutí na tlačítko odeslat. Tzv. „Undo Send“ funkci lze na webovém rozhraní nastavit na 5, 10, 20, anebo 30 sekund. Ovšem na mobilním rozhraní se bude jednat spíše jen o 5sekundové zpoždění.

gmail-ios-app-redesign-ipad

Další novinkou je vylepšená „fičura“ pro vyhledávání, které zahrnuje okamžité výsledky a návrhy pro kontrolu pravopisu. Google mimo jiné bere v potaz možnost snadno archivovat či odstranit položky jednoduchým „švihnutím“. Nový design aplikace pro iPhone a iPad zapadá do celkového konceptu společnosti Google, protože právě na stejném principu funguje i Gmail pro Android. Gmail pro iOS je nyní mnohem rychlejší než předchozí verze.

Novinky aplikace Gmail pro iOS:

  • „Undo Send“ – nyní se na svém iOS můžete vrátit k odeslání vašeho mailu, abyste například neodeslali chybnou zprávu.
  • Rychlejší vyhledávání – okamžité výsledky a návrhy pro opravu pravopisných chyb.
  • Přejetím archivujte nebo odstraňte – abyste rychle, jasně a efektivně třídili vaše maily, můžete využít jednoduchého švihnutí.

gmail_on_ios_undo-send_0

Google Kalendář aneb aktualizováno pro vás:

Americká společnost se na základě zkušeností a zpětné vazby uživatelů Google Kalendáře rozhodla vydat aktualizaci, která nabízí následující změny:

  • Zobrazení měsíce a týdnu v režimu zobrazení na šířku – díky této funkci máte ještě více způsobů, jak na první pohled vidět svůj rozvrh.
  • Podpora Spotlight vyhledávání – nyní můžete vyhledávat akce, upomínky a cíle pomocí Spotlightu. Díky tomu velmi rychle najdete přesně to, co potřebujete.
  • Střídavé kalendáře – jestliže často vyhledáváte data v ostatních typech kalendářů – jako je lunární, islámský, nebo hinduistický – můžete je nyní přidat ke svému aktuálnímu kalendáři.

calendar_on_ios_week_and_month_view-width-2000-width-750

logo-app Google Calendar Developer Zdarma iOS logo-app Gmail - Email by Google Developer Zdarma iOS

Zdroje: blog.google, blog.google, 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat