Z mobilního Windows Store bylo odstraněno přes 100 000 aplikací

Z mobilního Windows Store bylo odstraněno přes 100 000 aplikací
2016-10-31T06:56:10+02:00
• 31. 10. 2016
3

Ti, kteří nemají mobilní Windows příliš v lásce, by mohli zavtipkovat, že tolik aplikací snad pro platformu od Microsoftu ani nemůže existovat. Méně radostná je situace pro uživatele Windows 10 Mobile a dále pak pro vývojáře. Z obchodu Windows Store bylo nyní odstraněno okolo 90 000 – 100 000 aplikací pro telefony, a to jen proto, že k nim vývojáři nedoplnili zařazení do věkové kategorie PEGI.

Již několik týdnů vyzýval Microsoft vývojáře k tomu, aby u svých aplikací uvedli veškeré potřebné údaje včetně věkové kategorie s tím, že aplikace nesplňující veškeré podmínky budou z obchodu nemilosrdně odstraněny. K čistce v obchodu již nyní Microsoft naplno přistoupil, jelikož server WindowsBlogItalia informoval, že u italské verze obchodu bylo odebráno k 19. říjnu přesně 90 291 aplikací.

Windows Store

Dříve měl italský Windows Store 329 507 aplikací, nyní jejich počet klesl o 27 % na pouhých 239 216. Drtivá většina z těchto aplikací mohla být krom Itálie dostupná celosvětově, takže se problém netýká jen určitých států.

Zmíněný počet je navíc pouze údaj za období od 22. září do 19. října, od této doby již mohlo být odebráno mnohem více „nevyhovujících“ aplikací a číslovka již s velkou pravděpodobností přesáhla 100 000. A například z německé verze obchodu zmizela více než polovina aplikací. Z původních 328 639 jich zbylo k 5. říjnu jen 164 436.

Je jasné, že Microsoft již svůj systém nezachrání a ani se o to nehodlá pokoušet. Nabízí se ale otázka, proč jen kvůli takové drobnosti, jako je věková kategorie, sáhl po takto drsném kroku. Když systém Windows Phone začínal, bylo pro něj v prvním roce dostupných zhruba 30 000 aplikací. Pravděpodobně nebude trvat dlouho, než se počet k této hodnotě opět přiblíží, čímž si mobilní systém od Microsoftu opět právem vyslouží nálepku „ten, na který nejsou aplikace“.

Vývojáři mají samozřejmě možnost své tituly opět publikovat, avšak až po splnění veškerých potřebných podmínek, především zařazení do věkové kategorie v systému PEGI. Bude rozhodně zajímavé sledovat, jak se bude tato situace dále vyvíjet.

Zdroje: mspoweruser.com, mspoweruser.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Hmm, Windows Phone asi opravdu Microsoft nezachrani, ani nemusi a nechce, ma totiz Windows Mobile :D

Tomáš Straka

31. 10. 2016, 9:58

Tak to se neni čemu divit, když nesplňují jejich podmínky, ne?(a je jedno, že se jedná „jen“ o věkové určení, dokážu si představit problémy, které MS kvůli tomu může mít) :)
Navíc je MS několik týdnů upozorňoval, tak mi to připadá spíše jako lenost a vlastní chyba vývojářů.
To je asi jako kdybych já se divil, že mi vypli internet potom, co jsem několikrát nezaplatil i přes neustálé upomínky..

Nj súhlasím s Tebou a keď ich niekoľko týždňov upozorňoval a nič sa nedialo, tak to môže znamenať, že vývojár s podporou pre túto platformu už skončil a tým pádom ho to nezaujíma. Tak to sa podľa mňa len vyčistili aplikácie, ktoré sa už nevyvíjajú. Takže sa zbavili bordelu, čo je podľa mňa fajn.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat