Vítězný projekt z Project CSX od ZTE se dostane do prodeje

Vítězný projekt z Project CSX od ZTE se dostane do prodeje
2016-10-24T07:15:33+02:00
• 24. 10. 2016
1

Project CSX je soutěží, která se snaží najít nové nápady v oblasti chytrých telefonů. Vítězný projekt představilo ZTE. Jedná se o přístroj s Eye-tracking technologií a lepicím zadním krytem. Vítězné řešení obdrželo 31 % od všech hlasujících. A ZTE oznámilo, že se tento vítězný návrh dostane skutečně k zákazníkům.

Technologie Eye-tracking se skládá ze dvou laserových zaostřovacích kamer. Obě kamery jsou na přední části telefonu – jedna nahoře, druhá dole. Obě kamery spolu komunikují a dokáží ve vertikálním rozměru zaměřit oko uživatele. Pomocí této funkce se může uživatel pohybovat v prostředí, aniž by se musel dotýkat obrazovky nebo hýbat hlavou. Stačí pouze hýbat očima.

zte_final

Foto: ZTE

Zajímavé tak může být například čtení delších textů. Telefon pomocí této technologie napomůže detekovat, na kterou část textu se uživatel právě zaměřuje. Je samozřejmostí, že budete mít vše pod svou kontrolou. V případě jakéhokoliv dotyku obrazovky se systém automaticky vypne a vy můžete ovládat telefon tak, jak jste zvyklí.

Druhou vlastností je lepicí zadní kryt. Ten je vyrobený z lékařského silikonu. Pomocí speciální technologie byl vytvořen takový stupeň přilnavosti, který není ani příliš silný (nemusíte se bát, že by například strhl tapetu ze zdi), ani příliš lepivý (při držení v ruce). Telefon budete moci přilepit ke zdi v kuchyni a číst si například recept. A díky technologii Eye-tracking telefon ví, kterou část obrazovky právě sledujete.

zte

Foto: ZTE

To vše bude zabudováno do velmi výkonného těla přístroje. Ten bude vybaven 5,5palcovou obrazovkou s rozlišením 2560 x 1440. O výkon se postará zřejmě Snapdragon 823 a 4 nebo 6 GB RAM. Vnitřní paměť se bude pohybovat od 64 do 128 GB. Nechybí ani 16MPx zadní fotoaparát. Přední kamerka dosahuje 8MPx. A o dostatečnou výdrž se postará baterie s kapacitou až 4000 mAh. O přesnějších číslech nás ZTE ještě bude informovat.

Výrobce se zavázal, že přístroj přijde na trhu v příštím roce. Proto můžeme očekávat, že dojde k určitým změnám ve specifikacích. Na stránkách například informují o tom, že přístroj bude disponovat nejnovějším procesorem od Qualcommu. A těšit se můžeme také na využití USB-C. Uvidíme, jaký úspěch sklidí telefon u běžných uživatelů.

Zdroje: androidandme.com, community.zteusa.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Jirka Dittrich

31. 10. 2016, 19:53

Ta přísavka se mi velmi líbí, snad se někdo najde, kdo ji vyrobí „ve spreji“ :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat