Facebook Messenger nabídne úsporný režim

Facebook Messenger nabídne úsporný režim
2016-10-19T07:40:56+02:00
• 19. 10. 2016

Sociální síť Facebook se rozhodla svou oficiální aplikaci pro Android vybavit novou „fičurou“. Jedná se především o režim úspory FUP dat, díky čemuž se vám nebudou stahovat videa či obrázky, ovšem jen při používání mobilních dat. Nicméně, této funkce se nově dočkává i aplikace Messenger.

Messenger od Facebooku byl před lety součástí jedné aplikace – Facebook. Nicméně, nyní jej stáhnete jako jednotlivou aplikaci. Z toho tedy vyplývá, že pro používání Facebooku na mobilním telefonu potřebujete hned dvě aplikace.

To však má i své výhody. Messenger toho totiž nabízí mnohem více, než jen chatování se svými přáteli či rodinou. Veškeré tyto funkce však využívají ke svým potřebám mobilní data či připojení k Wi-Fi síti. Uživatelům, kteří využívají služby od americké společnosti, přijde nová „fičura“ pro šetření dat celkem vhod.

facebook-messenger

Facebook tuto funkci začal testovat i pro Messenger. Jak již název samotné funkce napovídá, bude se jednat o možnost, díky které bude možné šetřit mobilní data. Uživatelé tedy mohou vykonat daleko více práce, aniž by museli neustále kontrolovat FUP limit.

Režim dat lze aktivovat v menu nastavení, a to přímo v aplikaci Facebook Messenger. Funkce má za úkol snížit především množství přenášených dat při prohlížení fotografií a videí, namísto automatického stahování obsahu. Mohlo by mimo jiné dojít k další komprimaci odeslaných souborů. Znamenalo by to tedy, že by se k uživateli dostal obsah ve zhoršené kvalitě.

Tato funkce samozřejmě funguje jen ve chvíli, kdy jsou mobilní data zapnutá. Další zajímavostí je, že vás Facebook sám informuje o tom, kolik dat jste pomocí Messengeru spotřebovali. Tuto statistiku samozřejmě můžete libovolně anulovat, například na začátku zúčtovacího období. Vše je prozatím ve fázi testování, veřejnost by se ji však měla dočkat v následujících několika dní době.

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat