Qualcomm Clear Sight – duální foťáky na vzestupu

Qualcomm Clear Sight – duální foťáky na vzestupu
2016-09-17T09:15:07+02:00
• 17. 9. 2016

Letos se skoro roztrhl pytel se smartphony, které mají ve své výbavě dva zadní foťáky. Nejedná se o absolutní novinku. S něčím podobným experimentovala společnost HTC, ale v jejím případě byla snaha vytvořit 3D fotografie. Nový směr v tomto trendu se spíše ubírá vytvářením kvalitnějších fotografií.

Clear Sight

V podstatě zde máme tři použití, kde u prvního typu (jako u LG G5) jde o vytvoření širokoúhlých fotografií. Dále jde o efekty jako bokeh nebo zoom, jako u iPhonu 7 Plus. Poslední směr se zaměřuje na vytváření kvalitnějších snímků, kde jeden senzor zachytává běžné barvy a druhý je černobílý. Právě na poslední možnost se nyní zaměřuje i společnost Qualcomm, která představila technologii Clear Sight.

Ta rovnou počítá s duálním foťákem, kde je použita technologie Qualcomm Spectra ISP (Image Signal Processor). Inženýři se nechali inspirovat lidským okem a zpracováváním obrazu. Zde se počítá, že foťáky mají stejnou ohniskovou vzdálenost. Výsledkem má být například až 3x vyšší zachycení světla, díky čemuž získáme kvalitnější fotografie při zhoršených světelných podmínkách.

Clear Sight tak dává možnost dalším výrobcům zakomponovat duální technologii fotoaparátů do smartphonů, přičemž nebude nutno vyvíjet vlastní technologii pro implementaci a následné vytváření snímků. Novinka je podporována procesory Snapdragon 820 a 821. Je tedy možné, že se v brzké době dočkáme další mobilů s duálním foťákem.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat