Xiaomi Mi Note 2 – tři verze, jedna se zahnutým displejem aktualizováno

Xiaomi Mi Note 2 – tři verze, jedna se zahnutým displejem [aktualizováno]
2016-08-22T16:30:43+02:00
• 22. 8. 2016
2

Aktualizováno 22. 8.

Do této chvíle jsme měli k dispozici jen údajné specifikace nadcházející novinky od společnosti Xiaomi. Nyní se nám ukazují rendery a také jeden marketingový obrázek lákající na specifikace. V rámci specifikací stačí jen dodat, že Mi Note 2 nabídne OLED panel, který bude po stranách zakřivený.

mi-note-2

Mělo by se tak jednat o odpověď na Galaxy Note 7, ale v tomto případě bez stylusu a hlavně s nižší cenou. Spekuluje se, že nejvyšší model bude k dispozici za 420 dolarů, což je těsně nad hranicí 10 000 Kč. I po připočtení dalších poplatků a marže obchodníků, bude novinka pravděpodobně levnější než zmíněný Note 7 od Samsungu.

Xiaomi-Mi-Note-2-leaked-image-round-up Xiaomi-Mi-Note-2-leaked-image-round-up (1) Xiaomi-Mi-Note-2-leaked-image-round-up (2) Xiaomi-Mi-Note-2-leaked-image-round-up (3) Xiaomi-Mi-Note-2-leaked-image-round-up (4) Xiaomi-Mi-Note-2-leaked-image-round-up (5) Xiaomi-Mi-Note-2-leaked-image-round-up (6)

Aktualizováno 7. 7.

Jak bylo již dříve avizováno, Xiaomi se chystá na oficiální představení modelu Mi Note 2. Nyní se dozvídáme kdy by k onomu představení mělo dojít a známe i další přibližné specifikace. Už ale víme, že by zařízení mělo disponovat 5,7palcovým displejem s Full HD až QHD rozlišením – zde bude záležet na variantě, kterou si pořídíte. Na výběr budou tři, jež budou odlišeny velikostí operační pamětí a interním úložištěm (RAM / interní úložiště) – 4GB / 32 GB, 6 GB / 64 GB a 6 GB / 128 GB.

Pod pláštěm z kovu by měl tepat SoC od Qualcommu, s nímž přijde i čtečka otisku prstů, force touch (displej citlivý na sílu dotyku) a v neposlední řadě QuickCharge – technologie rychlého nabíjení. K dispozici by měla být i duální zadní 12MPx kamera, což platí pouze pro onu nejvyšší 128GB variantu. Tomu všemu bude dodávat šťávu baterie o kapacitě 4000 mAh.

Co se ceny týká, hovoří se o počátečních 375$, což je v přepočtu přibližně 9150 Kč.  Ještě se určitě dočkáme úniků snímků (fotografií či renderů).

Původní článek z 25.6

Xiaomi se drží mezi nejlepšími výrobci se svým top modelem Mi5, ovšem už pár dalších firem představilo své kandidáty, kteří tvoří slušnou konkurenci. Xiaomi se samozřejmě nechce nechat zahanbit a prý má v plánu na trh vypustit svého dalšího titána. Konkrétně se má jednat o nástupce s názvem Xiaomi Mi Note 2, na něhož mnozí, včetně mé maličkosti, čekají. Předchozí model měl velký úspěch a nyní se máme dočkat ještě lepšího zařízení.

xiaomiminote2

Podle dosavadních informací, které vyplouvají na povrch, bude mít Xiaomi Mi Note 2 hned 3 verze – standardní, vylepšená a tzv. highend verze. Bohužel nebyly odhaleny úplné specifikace. Víme jen to, čím by se od sebe verze měly lišit. Standardní verze nebude disponovat ničím převratným – jedna kamera na zádech, podpora rychlého nabíjení Hi-Fi čip.

Vylepšená verze Mi Note 2 by už měla přijít s duální kamerou na zádech (první zařízení Xiaomi, které ji bude mít), Hi-Fi čip a opět „super rychlé“ nabíjení. Oč se přesně jedná, s jakou efektivitou mohou uživatelé počítat, není známo. Také zůstává otázka, jaký je rozdíl mezi obyčejným rychlým nabíjením a tzv. super verzí. A konečně ona highend verze, jež je označována jako Mi Note 2 Edge. Ta má to, co předchozí verze, ovšem displej by měl být zaoblen na hranách.

Co se specifikací týká, zatím není nic potvrzeno, ale začíná se spekulovat, že standardní verze bude obsahovat 4GB operační paměť, u dalších dvou bychom pak mohli počítat s 6 GB RAM. O velikosti displeje můžeme též jen polemizovat, přičemž v úvahu připadá 5,7 palce a Full HD rozlišení pro standardní verzi. Lepší pak by výrobce mohl podpořit 2K rozlišením, což je ideální pro VR zřízení.

O představení, specifikacích, ceně nebo dostupnosti kolují různé informace. Prozatím je však zbytečné cokoliv odhadovat, jelikož se může leccos změnit. Už nyní se začínám těšit na nový model, který bych chtěl, jako ten předchozí, otestovat a přinést vám na něj recenzi.

Zdroje: gsmarena.com, gizmochina.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Také jsem zvědav…

Petr Hošek

25. 6. 2016, 11:13

No tak už se těším..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat