Uhans A101 – když v Číně vzdávají hold Nokii

Uhans A101 – když v Číně vzdávají hold Nokii
2016-08-07T08:04:06+02:00
• 7. 8. 2016
1

Nejprodávanější Nokii na světě si v dobrém slova smyslu vzala na paškál společnost Uhans. Čínský výrobce vyrobil a chystá se začít prodávat nový model s označením A101, který vzdává poctu právě modelu Nokia 1100. Mobilní novinka převzala charakteristické prvky jen z části designu. Ostatní výbava včetně prodejní ceny odpovídá zařízením ze základní třídy, čili žádné extra výkonné specifikace určitě neočekávejte.

Uhans A101

Konstrukce telefonu má kompaktní rozměry, zvýšenou odolnost a vyměnitelnou baterii. Zadní část je pokryta soft-touchem (změkčený plast) a rovněž získala zaoblené hrany. Barevná provedení budou dvě (bílé, šedé), ale na typickou námořnickou modrou bohužel už zapomněli. Co se týče seznamu specifikací, tak základní prvky jsou známy jen v kostce. Vpředu zaujme místo 5palcový displej a uvnitř najdete čtyřjádrový procesor od MediaTeku.

Uživatelským prostředí má doprovázet systém Android překvapivě ve verzi 6.0 Marshmallow. Prodejní cena nemá překročit hranici 70 dolarů (tj. cca 1 707 Kč). Překonat 200 milionů prodaných jednotek nebude pro Uhans zrovna jednoduchý úkol. Proto raději zůstaňme jen při připomenutí toho, že vůbec někdo se nebojí o krok zpět. Obzvlášť v době, kdy výrobci myslí jen na technologie budoucnosti.

Uhans A101 (2) Uhans A101 (3) Uhans A101 (4)

Zdroj: digitaltrends.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Pavel Varga

7. 8. 2016, 8:28

Mě to spíš přijde jako okopírovaný Samsung. Ze zadu to už na první pohled připomíná Galaxy S4, z boku zaoblená záda z Note 5 nebo Galaxy S7. Fotka přední strany tu raději není vůbec.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat