Neptune Suite – budoucnost mobilního průmyslu?

Neptune Suite – budoucnost mobilního průmyslu?
2016-07-04T15:32:38+02:00
• 4. 7. 2016

Jedno zařízení vládnoucí všemu? Podobné myšlenky se objevují již velmi dlouho. Z poslední doby mohu jmenovat Asus Padfone, Ubuntu Phone nebo Microsoft Continue. Ačkoliv poslední dva jmenované projekty jsou stále aktuální, nelze říci, že by se prosadily. Minulý rok se na webu IndieGoGo objevila kampaň nesoucí název Neptune Suite.

Neptune Suite

V podstatě se jedná o velmi chytré hodinky, které jsou zároveň kompletním centrem/hubem, jenž se bude nosit na zápěstí. Následně stačí spárovat s mobilem nebo tabletem. Veškerý výpočetní výkon je v hodinkách a jakékoliv připojené zařízení je v podstatě jen rozšiřující displej, skrze který půjde ovládat aplikace spuštěné v hodinkách.

Na videu je krásná ukázka toho, jak by mělo vše fungovat. Před rokem se vybrala neuvěřitelná částka, která několikrát překročila požadovanou sumu. Ačkoliv již letos se měly objevit první modely, tak stále probíhá vývoj. Přispěvatelé dostávají pravidelné aktualizace o pokroku ve vývoji, přičemž nedávno dostali taktéž animovaný GIF, na kterém lze vidět ukázku pokročilého protokolu zajišťující komunikaci a ovládání.

slack-imgs.0

Odkaz na animaci

Bohužel synchronizace není na nejlepší úrovni. Ještě bude trvat nějakou chvíli, než se bude jednat o použitelnou technologii. Výrobce slibuje, že vývoj pokračuje a brzy docílí lepších výsledků. Pokud vás projekt zajímá, můžete se přihlásit k odběru novinek skrze oficiální stránky.

Neptune Suite

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat