Hangouts 11 pro Android i iOS aktualizováno

Hangouts 11 pro Android i iOS [aktualizováno]
2016-07-15T14:20:16+02:00
• 15. 7. 2016
7

Aktualizováno 15. 7.

Jak se zdá, tak video zprávy nebyly jedinou novinkou, která přibyla do Hangouts 11. V rámci skupinové konverzace nyní můžete v možnostech povolit sdílení odkazu pro připojení. V základu je novinka vypnutá a musíte ji ručně aktivovat u každé konverzace.

2016-07-15 12.11.08 2016-07-15 12.11.21 2016-07-15 12.11.29

Po zapnutí jste varování, že kdokoliv, kdo se připojí, uvidí celou historii. Odkaz můžete sdílet kamkoliv. Pokud jej budete otevírat na počítači například v Hangouts v rámci Gmailu, tak se otevře samostatné okno s dedikovanou aplikaci Hangouts (hangouts.google.com).

Původní článek 13. 7.

Google opět aktualizuje aplikace Hangouts pro Android a iOS. Novinky nejsou stejné na obou stranách, každá varianta získává trochu odlišné možnosti. Začneme Hangouts 11 pro jablečný systém, kde došlo jen na pár menších úprav.

hangouts-640x341

Hangouts 11 pro iOS získává možnost vyloučení osoby ze společné konverzace. Dále byla opravena chyba spojená s posíláním obrázků ve formátu GIF, přičemž se podařilo opravit ořezávání fotografií. Menší úpravy se dočkala možnost posílání video zpráv. Nově je možné odeslat záznam o délce až dvou minut.

Hangouts 11 pro Android

Co se týče verze Android, tak je zde nejdůležitější novinkou právě posílání video zpráv. V rámci konverzace najdete ve spodní liště tlačítek nově kameru. Po jejím stisknutí se otevře běžná aplikace pro natáčení, kterou máte nastavenou jako hlavní.

Hangouts 11

Po vytvoření záznamu se můžete podívat, co jste natočili a následně stačí kliknout na odeslání. V konverzaci uvidíte průběh nahrávání, po kterém je možné video spustit. V tuto chvíli se objevila jen jedna verze pro 64bitové systémy. Bohužel dostupné APK nefungovalo korektně na redakčním Nexusu 6P s Androidem N – respektive nešlo připojit nahraný soubor do konverzace.

nexus2cee_hang2

V rámci Hangouts 11 jsme se dočkali ještě jedné změny. Byly odstraněny sloučené konverzace. Dle Googlu se nejednalo o využívanou funkci. To ale neznamená, že nelze posílat SMS zprávy, pouze nedojde ke sloučení s konverzací skrze Hangouts u jedné osoby.

logo-app Hangouts Google Inc. Zdarma ANDROID logo-app Hangouts Developer Zdarma iOS

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Lukáš Biel

13. 7. 2016, 15:34

To snad ne… proč ruší sloučené konverzace? Vždyť to lidi můžou vypnout, pokud ti nechtějí (respektive to ani nebudou zapínat)

Nevíte jak to vypadá s Google Allo?
Nějak se o něm přestalo psát…

Petr Figala

13. 7. 2016, 14:36

Všechno stejně nakonec zruší a nebo pro jistotu udělají novou, ještě víc cool aplikací která zase nebude doladěná a než by se s štvali s optimalizací, tak raději vymyslím novou verzi kterou budou vyvíjet souběžně.. Pořad dokola a upřímně mě to přestává bavit…

Keby spravili odstránenie diakritiky pri odosielaných sms, tak by som to aj používal. Takto to nemá u mňa šancu.

Lukáš Biel

13. 7. 2016, 15:35

Všiml sis, že je rok 2016? ????

Pavel Mareš

13. 7. 2016, 7:54

Mě nahrání a odeslání videa funguje bez chybičky. Android 5.0.2, ZTE Axon Elite

Tomáš Valigura

13. 7. 2016, 7:25

Video zprávy uvítám, ale aktualizovat nebudu, využívám sloučené SMS a to rozdělení mi bude vadit. Vždy si na něco dobrého zvyknu a pak mi to Google vezme. :-(.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat