Midori má být nová kombinace Meizu a Ubuntu

Midori má být nová kombinace Meizu a Ubuntu
2016-06-28T10:10:45+02:00
• 28. 6. 2016
2

O Ubuntu pro mobilní zařízení příliš často neslýcháme. V minulosti měl sice nový systém našlápnuto, ovšem všechny plány vzaly za své a až do dnešního dne jsme nic neslyšeli. Nově je však uzavřen pakt mezi společnostmi Canonical a Meizu a na svět přichází zpráva o novém zařízení poháněném nepříliš proslulým operačním systémem, jehož komunita ho nebrala, a stále nebere, příliš vážně.

midori-meizu-ubuntu

Na stránkách Ubuntu se tak lze dočíst, že se chystá nové zařízení s kódovým označením Midori. Můžeme si být jisti, že se jedná o nové zařízení? Ano, jelikož všechna zřízení poháněná Ubuntu od Meizu nesou označení, která jsou převzata ze známého anime seriálu Dragon Ball, kde Arale (Meizu MX4), Turbo (Meizu Pro 5) a nyní i Midori, jsou jména dětí, což je velmi krásný příměr.

OMG! UBUNTU! také citoval část rozhovoru, kdy se inženýr z Canonical zmínil o novém zařízení, aniž by byl konkrétnější. Prozatím bychom jen mohli spekulovat nad možnými specifikacemi nebo vzhledem, ale bude lepší si počkat na další úniky či oficiální prohlášení jedné ze společností.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Milan Šubrt

28. 6. 2016, 11:58

Asi bych si to po sobě ještě jednou přečetl pro jistotu.

Pavel Mareš

28. 6. 2016, 12:08

Díky, opraveno.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat