Facebook spustil funkci pro prevenci sebevražd

Facebook spustil funkci pro prevenci sebevražd
2016-06-17T08:30:55+02:00
• 17. 6. 2016

Společnost Facebook uvolnila celosvětově novou funkci, která má pomoci lidem, kteří mají sebevražedné sklony. Až do úterý byla spuštěna pro testování jen v několika zemích. Nyní ji mohou již používat všichni uživatelé Facebooku. Zatím je však použitelná pouze v mobilní verzi této oblíbené sociální platformy.

Facebook-suicide-prevention-618x469

 

Tato nová funkce byla vyvíjena spolu se zdravotnickými organizacemi, aby byla co nejefektivnější. Pro lepší přiblížení se a porozumění lidem, kteří prochází těžkým obdobím a mají tendenci se sebezraňovat či si sáhnout na život, byla tato pomůcka konzultována i s osobami, které si již prošly podobnými stavy.

Facebook-adds-new-suicide-prevention-tool-in-the-UK

Možnost pomoci lidem se sebevražednými sklony prostřednictvím sociální sítě funguje na principu nahlášení podezřelého příspěvku kamarádem. Když uživatel uvidí nějaký smutný, depresivní či jakýkoli příspěvek, který by měl naznačovat, že si člověk sám chce ublížit, může uživatel tento příspěvek nahlásit jako podezření na sebevražedné sklony. Nahlášení příspěvku nabídne různé možnosti, jak kamarádovi pomoc. Ty zahrnují možnost si s ním promluvit (chat), nebo předání informace na helplink Facebooku, kde se člověku usilujícímu o sebevraždu budou věnovat a poradí mu, nebo se ukážou různé tipy a návrhy na publikace, které by měly pomoci s  přesvědčením přítele o tom, že možnost sáhnout si na život není tím nejlepším řešením.

facebooksuicidetool_big_4

„Nyní, díky této nové vymoženosti, jestliže někdo dá na Facebook příspěvek, který ve vás vyvolá pocit toho, že by se daná osoba mohla pokusit o sebevraždu, tak mu nyní můžete pomoci. Pokud na to sami nebudete stačit, můžete ho svěřit do našich rukou,“ prohlásili na blogu šéf bezpečnosti na Facebooku Antigone Davis a vědec Jennifer Guadagno. Oba dva dodávají, že bezpečnostní týmy pracují 24/7 a zabývají se těmi nejvážnějšími příspěvky, které naznačují sebepoškozování, nebo pokus o sebevraždu.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat