Apple vydal betu iOS 9.3 s náloží novinek

Apple vydal betu iOS 9.3 s náloží novinek
2016-01-12T07:50:27+02:00
• 12. 1. 2016
2

Již jsme si vcelku zvykli na častější vydávání betaverzí iOS než dříve. Bohužel ale na úkor častějšího vydávání ubylo novinek v systému. Následující verze toho ale není příkladem a přináší slušnou porci vychytávek. Verze 9.3 totiž přidává třeba noční mód, možnost zaheslovat poznámky nebo na iPadech dokonce podporu více uživatelských profilů, zatím v omezené podobě.

93

Pojďme tedy na konkrétní novinky. Noční mód vám automaticky uzpůsobí nádech bílé barvy displeje. V noci tedy nastaví místo nepříjemné modré žlutý nádech. Tuto funkci dříve mohl vykonávat f.lux, který si mohli majitelé jailbreaknutých zařízení stáhnout. Další novinkou je možnost zaheslovat si konkrétní poznámky ve stejnojmenné aplikaci. A to také přes senzor TouchID. Mnoho lidí pak vyčítalo iPhonu 6s a technologii 3D Touch, že není využita u všech zástupců na ploše. To se ale mění a nově může přitlačit prst třeba na nastavení nebo počasí pro rychlý přístup.

weathersettingsquickactions-800x707 nightshiftmodeios93-800x440

Aplikace Zdraví se dočkala také vylepšení a nově integruje data z Apple Watch. S těmito hodinkami souvisí i další novinka – možnost připojit k jednomu iPhonu více než jedny Apple Watch. Siri se naučila novým jazyků a to konkrétně finsky, malajsky a hebrejsky. Čeština bohužel stále chybí. Aplikace News neboli Zprávy dostala vylepšenou sekci For You (Pro Vás) a naučila se režim na šířku. Stále ale není dostupná u nás. A inovací prošlo také CarPlay, které má aktualizované aplikace Hudba se sekcí Pro Vás a Mapy s podniky v okolí.

healthappupdate  screen-shot-2016-01-11-at-18-26-29

Tablety iPad získají podporu pro více uživatelských účtů. Zatím ale nejspíše jen ve školách, aby mohlo jeden tablet využívat více studentů, přičemž pak všichni na něm naleznou vždy svůj obsah. S tím souvisí i vylepšená distribuce obsahu žákům.

Novinek je tedy docela dost, když pohlédneme na novinky předchozích verzí 9.1 a 9.2. Tyto verze byly zaměřeny především na opravy chyb.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Kdy bude aktualizace dostupná ? Mám iPad mini 2 a stále nic.

Miroslav Růžička

VIP 12. 1. 2016, 13:59

Jedná se zatím o betaverzi pouze pro registrované vývojáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat