Microsoft vyslyšel prosby uživatelů, 15 GB na OneDrive si můžete i nadále nechat

Microsoft vyslyšel prosby uživatelů, 15 GB na OneDrive si můžete i nadále nechat
2015-12-11T21:21:09+02:00
• 11. 12. 2015

Na začátku listopadu jsme vás informovali o celkem razantních změnách, které z počátku příštího roku potkají cloudové úložiště OneDrive od Microsoftu. Kvůli údajnému zneužívání neomezeného prostoru došlo s okamžitou platností k jeho zrušení a nově mají uživatelé Office 365 k dispozici maximálně 1 TB úložného prostoru. Zároveň se plány 100 a 200 GB mění na 50GB za 1,99 dolarů měsíčně, počínaje rokem 2016.

Co ovšem stávající uživatele rozbouřilo nejvíce, je omezení dosavadního úložiště, které bylo poskytováno zdarma jako základní. Dosud se OneDrive pyšnil základním 15GB úložištěm, které ovšem bude počínaje rokem 2016 „ořezáno“ jen na 5 GB. Zároveň Microsoft v tentýž den ruší 15GB bonus pro zálohování fotografií z telefonu. Ihned po oznámení se na sociálních sítích začaly hromadit stížnosti uživatelů a dokonce začaly vznikat petice za zachování dosavadního úložného prostoru.

OneDrive_tweet_dotekomanie

Dnes však Microsoft přišel s velmi pozitivní zprávou, stávajícím uživatelům totiž ponechá dosavadní prostor, včetně bonusu na zálohy z telefonu. Ti, kteří již OneDrive používají a nechtějí přijít o své úložiště, mohou až do 31. ledna 2016 zažádat na této stránce o zachování prostoru i po aplikaci již zmíněných omezení pro ostatní zákazníky. Postup je velice jednoduchý, stačí se přihlásit se svým Microsoft účtem a kliknout na modré tlačítko „Keep your free storage“, čímž dojde k zažádání o zachování úložného prostoru. Lednové změny by se pak na vašem účtu nijak projevit neměly.

OneDrive_bonus_dotekomanie

Zdroj: twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat