Microsoft pracuje na podpoře Win32 aplikací v Continuum

Microsoft pracuje na podpoře Win32 aplikací v Continuum
2015-11-22T12:27:18+02:00
• 22. 11. 2015
1

Jedním z nejvíce vytýkaných nedostatků nového prostředí Continuum je absence podpory jiných aplikací, než těch univerzálních, které se dokáží přizpůsobit většímu monitoru a tím pádem mohou fungovat plnohodnotně jak na telefonu, tak na monitoru po připojení k Display Docku. Kevin Gallo z Microsoftu během konference Connect() 2015 nastínil, že se pracuje na podpoře Win32 aplikací v tomto prostředí.

windows-10-phone-preview

Zásadním problémem je, že Win32 aplikace nejsou univerzální a tím pádem ve výchozím režimu nepodporují mobilní zařízení s ARM procesory. Microsoft se však tímto problémem zabývá a dokonce založil speciální projekt, Project Centennial, díky kterému by bylo možné „zabalit“ Win32 aplikace a hry do formátu, který je podporovaný ve Windows Store a tím pádem by bylo možné je také stáhnout do zařízení s Windows 10 Mobile.

Necháme se tedy překvapit, jak se toto Microsoftu povede a zda se nakonec podaří dotáhnout projekt do konce. Na rozdíl od projektu Astoria, který umožňoval běh Android aplikací na ranných verzích Windows 10 Mobile, avšak v jednom z posledních sestavení byl emulátor Androidu odebrán. Podpory se tedy rozhodně nedočkáme s vydáním finální verze systému a není ani zcela jisté, zda se funkčního emulátoru dočkáme i někdy v blízké budoucnosti.

Zdroj: windowscentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

že by Docker mobile?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat