Nejžravější Android aplikace pro vaše zařízení podle AVG

Nejžravější Android aplikace pro vaše zařízení podle AVG
2015-10-22T07:45:55+02:00
• 22. 10. 2015

Neustále přemýšlíte nad tím, proč se vaše zařízení tak rychle vybíjí, že jej téměř nestihnete připojit k napájecímu adaptéru či jinému zařízení? Společnost AVG to vzala z gruntu a odhodlala se zjistit, jaké aplikace jsou těmi nejhoršími. Uživatelé by si na ně měli dávat velký pozor. Zkoumána byla u aplikace – náročnost na výkon, spotřeba energie a nakonec žravost dat.

avg-cleaner

Údaje jsou nashromážděny od uživatelů v USA, Velké Británii a Austrálii, samozřejmě se svolením vlastníků telefonu. Výsledky byly rozděleny do různých kategorií, hlavně tedy do výše zmíněných. Co se týká výkonu, v tomto ohledu se stal vítězem Snapchat, následuje jej například Facebook. Společně totiž využívají Wi-Fi, fotoaparát a GPS informace, což je dosti zatěžující. Na seznamu figurují i další – Amazon Shopping UK, Spotify Music, LINE s Samsung WatchON.

Je logické, že těmi nejhoršími se stávají aplikace spouštějící se při startu systému, běží totiž nejdéle a pravděpodobně disponují velkou řadou oprávnění. Mezi další aplikace, které znatelně ovlivnily výkon zařízení, patří Facebook – samozřejmě, Google Play Služby, Facebook Pages Manager, BBM a Words With Friends. Těmi nejžravějšími, co se týká spotřeby baterie, se staly Android Firmware Updates (aktualizace systému), ChatON, Beaming Service pro Samsung, Samsung Security Policy Updates a Google Play Služby.

Sečteno, podtrženo, služby a aplikace předinstalované v systému jsou oním protivníkem zařízení, bohužel je ve většině případů nezbytně potřebujete – například Google Play Služby. Ovšem pozadu nezůstává mnoho aplikací od Samsungu, což jistě není dobrá zpráva. Mezi poslední ověřené informace patří i fakt, že sociální sítě jsou hlavně ve spotřebě mobilních dat velmi náročné – kdo by to byl býval řekl.

Zde je pro vás ještě infografika od AVG.

q2_avg_app_infographic_final

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat