Google Fotky 1.6 – novinky z tiskovky se začínají šířit aktualizováno

Google Fotky 1.6 – novinky z tiskovky se začínají šířit [aktualizováno]
2015-09-30T19:45:53+02:00
• 30. 9. 2015
2

Aktualizováno 30. 9.

Včera na tiskové konferenci jsme se dočkali i softwarových novinek, které se začínají pomalinku šířit. Na samotnou aktualizaci systému Android si ještě počkáme, ale již nyní si můžete vyzkoušet v rámci aplikace Google Fotky podporu Chromecastu nebo soukromé označování lidí. Sdílená alba ještě nejsou k dispozici, pravděpodobně dojde k aktivaci až později.

logo-app Fotky Google Inc. Zdarma ANDROID

APK ke stažení – instalujete na vlastní riziko

Původní článek 22. 9.

Nová aktualizace Google Fotek na verzi 1.5 nepřináší žádné nové viditelné funkce, ovšem pokud se podíváme do kódu aplikace, zjistíme pár zajímavostí. Dnes si tedy spíše povíme o tom, co nás může čekat v následující verzi či dvou, a co má pravděpodobně větší prioritu u vývojářů v Googlu.

ap_resize

Aktuálně je velmi náročné, aby si někdo cizí mohl hrát s vaším obsahem v galerii fotek, respektive to zabírá příliš mnoho času a výsledek také není úplně to, co byste očekávali. Tím se má zabývat nová funkce Spolupráce (Collaboration), díky čemuž vám váš přítel či rodinný příslušník lehce nasdílí určité album fotografií a vy jej pak můžete jednoduše editovat.

Zatím není jasné, zda bude funkce propojena s Google+, pokud vám někdo udělí přístup, mohli byste to vidět jako jednu zpráv ze streamu. Jasno je však u notifikací, kdy všichni uživatelé by mohli dostávat zprávy o tom, že někdo s povolením upravil tu či jinou fotografii ve sdíleném albu.

Také si zatím nemůžeme být jisti, jak přesně bude realizována funkce Spolupráce – kupříkladu při zpětném zákazu vlastníkem uživateli, který již má přístup ke sdílenému obsahu. Nově bychom se také mohli dočkat pozměněného označování lidí a předmětů, kdy budete mít možnost z pěti variant, jak přidat jméno člověku nebo název předmětu.

Google Cast

nexus2cee_icons_thumb1

Ještě v dobách, kdy Google+ bylo pevně spojeno s Google Fotkami, nebyl problém si své snímky prohlížet bez omezení na televizi díky Chromecastu. To se však po rozdělení změnilo a nyní se to zdá být jako velká priorita pro vývojáře. Mnozí uživatelé si na nemožnost prohlížení svých fotografií na Chromecastu neustále stěžují, tudíž je logické, že to Google chce mít co nejrychleji.

Zde však vyvstává otázka, proč tomu tak nebylo již dříve, proč tato funkce nebyla implementována jako první. Jednou z možností je i to, že Google chce přidat nové funkce do své aplikace, jež jsou prostě náročnější, než se očekávalo. Například se tak můžeme dočkat nových slideshow a funkcí, které v aplikace Google+ nebyly.

logo-app Fotky Google Inc. Zdarma ANDROID

Aplikace si můžete samozřejmě stáhnout jako APK soubor, instalujte však na vlastní riziko.

Zdroj: androidpolice.com

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Lukáš Biel

22. 9. 2015, 7:19

tip – nápad, doporučení
typ – druh

Přemysl Vaculík

VIP 22. 9. 2015, 7:23

hups, díky.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat