ASUS ZenWatch – dobrá výbava bez větší výdrže minirecenze

ASUS ZenWatch – dobrá výbava bez větší výdrže [minirecenze]
2015-09-02T13:20:52+02:00
• 2. 9. 2015
2

Po delším váhání a tajnostech se i ASUS rozhodl vstoupit do vod s chytrými náramky a hodinkami. Model VivoWatch jsme vám již formou recenze ukázali a nyní přišla řada na jeho sourozence, konkrétně se jedná o ZenWatch. Jsou to chytré hodinky se vším všudy, tudíž se můžete těšit na Android Wear nejnovější verze či obrovskou škálu aplikací, jež můžete využít.

Design a konstrukce

Pokud si pamatujete, jak vypadá chytrý náramek VivoWatch, tak si umíte živě představit i ZenWatch. Ačkoliv jsou trochu tenčí, pohodlnější a barveně odlišené, prakticky se jedná o velmi podobnou konstrukci i design. Ovšem nesmíte to brát špatně, aktuální design je velice dobře propracovaný a pouze u pár částí mám výtky.

Velice chválím za pohodlný pásek z kůže, jehož výměna je velice jednoduchá, použitý materiál, konkrétně kov, a v neposlední řadě velmi pěkné zpracování displeje – navíc žádné zbytečné logo. Bohužel musím mít výtku k hardwarovému tlačítku, jež probouzí hodinky. To je umístěno na zaoblené hraně, tudíž při jakémkoliv pohybu rukou, jej i nechtěně stisknete – s tím souvisí i výdrž hodinek na jedno nabití.

Jpeg Jpeg  Jpeg Jpeg Jpeg Jpeg Jpeg Jpeg Jpeg Jpeg Jpeg

Software

Systém Android Wear ve verzi 5.1.1 již snad není třeba představovat. Máte na výběr z moha ciferníků, optimalizace je kupodivu na dobré úrovni a záhadným způsobem systém již nenutí procesor neustále zahřívat kov, a s ním i vaše zápěstí.

screen(13) screen(10) screen screen(12) screen(3) screen(5) screen(6) screen(2) screen(11) screen(8) screen(9) screen(4)

Po dobu testování jsem narazil pouze na jeden zásek, který lze jednoduše vyřešit vypnutím a znovu zapnutím hodinek. Jak už bývá u ASUSu zvykem, bloatware je všudypřítomný a ani zde tomu není jinak. Máte předinstalováno mnoho aplikací, z nichž většinu možná ani nevyužijete.

Naopak však musím ocenit aplikaci pro měření tepu, kompas či Remote camera. I díky tomu můžete vidět na hodinkách trochu sekanější a zpoždění obraz toho, co lze vidět na displeji telefonu po zapnutí aplikace Fotoaparát.

Hardware

Na přední straně je zaoblený OLED displej, jehož úhlopříčka činí 1,63 palce s rozlišením 320 x 320 pixelů, je chráněn ochranným sklem Gorilla Glass třetí generace. Pod ním je procesor Snapdragon 400 od Qualcommu s taktem 1,2 GHz. Dále se v hodinkách nachází 4GB interní úložiště a 512MB operační paměť.

Rozměry činí 51 x 39,9 x 7,9 – 9,4 mm s váhou těla 50 gramů a 25gramovým řemínkem. ZenWatch také podléhají specifikace krytí IP55. Tudíž jsou odolné, jak proti tekoucí/stříkající vodě, tak i prachu.

Jpeg

Baterie

Bohužel tento bod je tím snad nejsmutnějším. Pokud hodláte hodinky využívat více, alespoň zpola jako já, vydrží vám přibližně tři čtvrtě dne. Při méně náročném používání se můžete dostat až na den výdrže. Nicméně náročnější zacházení si vybere daň a já jsem byl nucen je připojit k adaptéru již během dopoledne. Dobrou zprávou snad je, v tomto ohledu, nabíjení, které netrvá příliš dlouho.

Závěr

Jpeg

Pokud bych měl shrnout svůj dojem z hodinek ZenWatch, musím říci, že jsem zklamán. Čekal bych větší výdrž, minimálně jeden den a lepší umístění tlačítka. To, že máte k dispozici mnoho aplikací, je možná už na škodu a chybí mi například lepší senzor srdečního tepu.

Nicméně design a konstrukce je povedená a chválím, oproti modelu VivoWatch, pohodlné nošení nebo možnost velmi snadno vyměnit řemínek. Bohužel jsem modelu ZenWatch nepřišel na chuť, ač jsem byl příjemně překvapen po zjištění, že se nepřehřívají, jako některé chytré hodinky od konkurence. Avšak za prodejní cenu, jež se pohybuje okolo 6 500 Kč, bych čekal mnohem více.

CZC

Za zapůjčení hodinek ZenWatch pro účely této recenze, děkujeme obchodu CZC, kde je můžete zakoupit.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Karel Straka

6. 9. 2015, 10:33

A tlačítko pro zapnutí hodinek je umístěno jak píšete, ale nezmáčknete ho omylem ani kdyby jste chtěl. Píšete nesmysly. Hodinky rozsvítíte poklepáním na displej nebo tím tlačítkem, ale to musíte zmáčknout nehtem nebo hodně zmáčknout bříškem prstu.
Jediné, s čím s vámi souhlasím je vyšší cena, která je na našem trhu nastavená moc vysoko.

Karel Straka

5. 9. 2015, 23:31

Hodinky používám asi měsíc a půl a večer mívám cca 30-50% baterie k dispozici. Pokud nechám trvale svítit displej, tak vydrží tak tak den. Myslím že vydrž nebude nižší než u jiných hodinek.
Ohledně předinstalovaného sw….co mám v telefonu a podporuje android wear, tak mám i v hodinkách, jinak tam nic extra navíc nebylo.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat