LG Rolly Keyboard – speciální Bluetooth klávesnice pro chytrá zařízení

LG Rolly Keyboard – speciální Bluetooth klávesnice pro chytrá zařízení
2015-08-27T10:28:22+02:00
• 27. 8. 2015

Dotyková zařízení se během několika let stala samozřejmostí. Vytýkat jim však můžeme například to, že psaní na dotykové klávesnici není pohodlné. Především pak, pokud musíme sepisovat delší texty. Proto existují konvertibilní zařízení nebo Bluetooth klávesnice. A právě s jednou takovou klávesnicí přichází nyní LG.

LG-Rolly-Keyboard-1-1024x683

LG Rolly Keyboard bude oficiálně představena až na veletrhu IFA v Berlíně. Již nyní se nám ale společnost klávesnicí pochlubila. Klávesnice je lehce skladovatelná díky možnosti snadného zabalení. Tím se nejen Rolly Keyboard lehce přenáší, ale zároveň se i chrání proti možnému poškození. Těšit se můžeme na celkem čtyři řady tradičních kláves, které využíváme při psaní. Nechybí ani možnost využít různých klávesových zkratek, které známe například z klávesnic u notebooků.

Pohodlné psaní by měla zajistit rozteč 17mm mezi tlačítky. To je téměř stejná vzdálenost, jakou známe u klasických klávesnic, které máme u stolních počítačů. Samozřejmě nechybí ani hmatová odezva, kterou při stisku klávesy potřebujeme. Výrobce vsadil také na odolné materiály. Volba nakonec padla na polykarbonát a ABS plast. Díky přítomnosti dvou ramen můžete ke klávesnici připojit i váš tablet. Tím se tak psaní stane rázem pohodlnější.

LG-Rolly-Keyboard-3 LG-Rolly-Keyboard-2

K propojení s vaším telefonem či tabletem dochází pomocí technologie Bluetooth. Samotná Rolly Keyboard je následně poháněna jednou AAA baterií. Výrobce slibuje, že jedna baterie by měla zajistit až 3 měsíce běžného používání. Za zajímavou funkci lze považovat možnost dvojitého spárování. To v praxi znamená, že můžete přepínat mezi dvěma zařízeními po stisknutí určité klávesové zkratky. Ostatně podívat se můžete na reklamní video, které jednotlivé funkce přibližuje.

Jak bylo uvedeno v úvodu článku, první seznámení s Rolly Keyboard budou mít uživatelé až na veletrhu IFA. Ohledně dostupnosti zatím víme pouze to, že premiéru bude mít v září v USA. Do 4. kvartálu letošního roku se následně produkt dostane na klíčové trhy v Evropě, Latinské Americe a Asii. Informace ohledně ceny budou zveřejněny až s uvedením na konkrétní trhy.

Zdroje: lgnewsroom.com, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat