Lenovo Vibe Band VB10 změří vaše fitness aktivity

Lenovo Vibe Band VB10 změří vaše fitness aktivity
2015-01-07T08:00:12+02:00
• 7. 1. 2015

Na veletrhu CES v Las Vegas došlo ze stáje Lenovo nejen k oficiálnímu uvedení telefonů P90 a Vibe X2, ale o pozornost si také řekl chytrý náramek s názvem Vibe Band VB10. Jde vůbec o první zařízení tohoto druhu od čínského výrobce, který se v úvodu rozhodl vydat cestou dlouhé výdrže, takže případní majitelé například nepřijdou do styku s barevným displejem. Dále líbivou konstrukci podtrhuje použitý kov, kdežto pásek byl vyroben z gumy.

 VIBE-Band-VB10_Family_thumb1-640x360

Jeho čelní část zabírá 1,43palcový e-ink displej s rozlišením 296 x 128 pixelů (230 PPI). Náramek bohužel dokáže komunikovat pouze se zařízeními běžícími minimálně na systému Android 4.4 KitKat. Samozřejmostí je komunikace skrze Bluetooth. Nicméně jej nebudete muset skrývat před deštěm, protože splňuje ochrannou normu IPX7. Kromě běžných upozornění, jako jsou příchozí hovory, nové SMS zprávy či notifikace ze sociálních sítí, umí měřit kroky, ušlou vzdálenost, spálené kalorie a kvalitu spánku.

Spojení méně náročného displeje s podporou funkce Bluetooth Low-Energy zajišťuje výdrž až 7 dní. Zároveň může některé potěšit hmotnost 30 gramů, která nebude nijak obtěžovat během sportování. Co se týče dostupnosti, tak náramek zakoupíte od dubna tohoto roku za cenu 89 dolarů (tj. při přepočtu 2 065 Kč). Po přičtení DPH a jiných nákladů lze u nás počítat s cenovkou atakující hranici skoro 3 000 Kč.

VIBE-Band-VB10_Family_thumb2

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat