BlackBerry uvádí nový model Classic

BlackBerry uvádí nový model Classic
2014-12-19T11:30:23+02:00
• 19. 12. 2014
5

BlackBerry se v minulosti vyznačovalo především telefony, které byly určené pro podnikatele. Bohužel se této společnosti nevyhnuly finanční potíže. Spekulovalo se také o možném odkoupení kanadské společnosti Lenovem. Nyní si však pro nás BlackBerry představilo nový telefon – BlackBerry Classic. Společnost se tímto modelem vrací ke svým kořenům.

bbc1

Novinka totiž vychází ze známého telefonu BlackBerry Bold 9900. BlackBerry Classic však kombinuje řadu moderních prvků. Classic přichází s 3,5palcovým dotykovým displejem s rozlišením 720 x 720. Co však telefonu nechybí, je také klasická klávesnice pod obrazovkou. Přítomen je také optický trackpad, pomocí kterého se mohou uživatelé pohybovat v prostředí systému. Výrobce vsadil také na čtveřici klasických navigačních kláves, které by uživatelům měly urychlit používání.

09.png.original 25.png.original

01

Přístroj je poháněn procesorem Qualcomm MSM 8960 s frekvencí 1,5 GHz. Ten je dále doplněn o 2 GB operační paměti. Pro data uživatelů je zařízení vybaveno 16 GB interní pamětí s možností jejího rozšíření pomocí microSD karet až o 128 GB. Zadní strana telefonu disponuje 8MPx fotoaparátem, se kterým lze pořizovat videa o Full HD rozlišení a 30 snímcích za sekundu. Přední strana pak nabídne 2 MPx kamerku. Ta umožní pořizovat videa v HD rozlišení.

 13.png.original 17.png.original

BlackBerry Classic by měl majitelům nabídnout výdrž na jedno nabití až 22 hodin. O to se postará baterie s kapacitou 2515 mAh, která bude nevyjímatelná. Z dalších specifikací nesmíme opomenout například podporu LTE sítí. Samozřejmostí dnes je podpora WiFi sítí (802.11 b/g/n 2.4 GHz a 802.11 5 GHz) nebo Bluetooth ve verzi 4.0.

Rozměry modelu jsou 131 x 72,4 x 10,2 mm. Hmotnost se zastavila na 178 gramech. Jak je u zařízení od BlackBerry zvykem, i zde padla volba na vlastní operační systém. Konkrétně se jedná o operační systém BlackBerry 10 OS. Ten by dle informací měl přijít například s rychlejším prohlížečem. Nebudou chybět ani funkce jako osobní asistent, kterého budou moci majitelé ovládat prostřednictvím hlasových nebo textových příkazů.

specs-hero

V současnosti si lze BlackBerry Classic objednat na oficiálních stránkách nebo na Amazonu. Cena přístroje se zastavila na 449 dolarech (10 066 Kč). BlackBerry se snaží zaujmout především kombinací moderních technologií a klasických prvků. Jestli se to této kanadské společnosti povede, je těžké odhadovat. V komentářích dejte vědět, zda se vám BlackBerry Classic líbí.

Zdroj: global.blackberry.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Jiří Prokop

20. 12. 2014, 16:17

Ani zadarmo, nejhorší systém..

A kdy bude v CR?

Jiří Smrž

20. 12. 2014, 15:24

Dobrý den,
to zatím nevíme. Co jsem kontroloval oficiální stránky BlackBerry, tak by měl být v současnosti dostupný v USA, Kanadě, Velké Británii a Německu.

Ten je perfektni!

Peter Kotrčka

20. 12. 2014, 10:46

Paráda… proste paráda, nie je viac čo dodať.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat