Asus představil nový ZenPhone 5 Lite na Filipínách

Asus představil nový ZenPhone 5 Lite na Filipínách
2014-11-23T10:50:42+02:00
• 23. 11. 2014

Před pár dny uvedl Asus nový model na Filipínách, který nese jméno Asus ZenPhone 5 Lite s modelovým číslem A502CG. Jak už název napovídá, je to v podstatě zařízení z nižší třídy, které je vyrobeno podle modelu Asus ZenPhone 5, který byl představen v lednu tohoto roku.

Rozměry tohoto telefonu jsou 148,2 x 72,8 x 10,8 milimetrů, váží 160 gramů. Modely budou v prodeji ve třech barvách – Charcoal Black (dřevěné uhlí), Pearl White (perleťově bílá) a Cherry Red (třešňová).  Nižší třída přichází na trh s 5″ IPS displejem s rozlišením qHD (540 x 960 pixelů). V těle je zasazen Intel Atom Z2520 chipset s dvoujádrovým 1,2GHz procesorem, kterému dopomáhá 1GB operační paměť. Je zde i 42Mbps DC-HSPA podpora s dual-SIM funkcí, Wi-Fi, Bluetooth, GPS a 2500mAh baterií.

asus zenphone 5 lite

Na zádech zařízení najdeme 8MPx čočku fotoaparátu, pod kterou se nachází LED blesk. Naopak na přední straně se nachází nad displejem 0,3Mpx přední  kamera určená pro videohovory. Telefon jede na Android 4.4 KitKat s Asus ZenUI nástavbou. Při srovnání s originální Asus ZenPhone 5, má verze Lite slabší procesor, horší přední fotoaparát, menší rozlišení na displeji, ale naopak větší baterii. Tyto rozdíly dělají ZenPhone 5 Lite tenčí, ale zároveň těžší.

Asus ZenPhone 5 Lite se začne na Filipínách prodávat příští týden za 5595 PHP (zhruba 2750 Kč). Nevíme, jestli se zařízení dostane i do jiných zemí, ale nevidíme jediný důvod, proč by se i na český trh nemohl dostat.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zaměstnán v IT oboru v Praze. Zajímám se o svět moderní techniky. Vlastním a jako primární telefon používám Ulefone Power, ke kterému používám tablet Apple iPad Air 2. Dříve zastánce Androidu, nyní se chystám na přechod na systém iOS.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat