Značka mobilů Nokia se změní na Microsoft Lumia

Značka mobilů Nokia se změní na Microsoft Lumia
2014-10-22T07:00:05+02:00
• 22. 10. 2014

Již delší dobu se spekuluje o tom, že Microsoft usiluje o nahrazení značky Nokia. Tyto spekulace sílí prakticky od doby, co se Microsoft rozhodl investovat do finské společnosti nemalé peníze. Nyní je celá tato změna u konce a my si musíme zvyknout na nové označení – Microsoft Lumia.

Nokia by Microsoft

První ze zemí, kde bude Nokia nahrazena názvem Microsoft Lumia, bude Francie. Všechny profily na sociálních sítích a samotné webové stránky budou nést toto nové označení. Tato změna však neznamená, že samotná značka Nokia úplně zmizí. Nokia jako společnost stále existuje. Telefony od této společnosti si nicméně již nekoupíte.

Tato změna skutečně není překvapením. Spekulovalo se o ní dlouho a dala se v nejbližší době i očekávat. Aplikace pro operační systém Windows Phone od Nokia byly v nedávné době přejmenovány na aplikace nesoucí jméno Lumia. Zatím však není známo, pod jakou značkou bude Microsoft vydávat nová zařízení řady Lumia. V současnosti jsou tato zařízení silně propojena s finskou společností.

Lumia930Range-in-line-600x600

Na nová zařízení se značkou Microsoft Lumia si budeme muset počkat. Nedá se však očekávat, že se nové modely budou výrazněji lišit od těch současných. Pro Microsoft je řada Lumia velmi významnou.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat