Podíl iOS 8 se blíží k 45 %

Podíl iOS 8 se blíží k 45 %
2014-10-08T07:30:47+02:00
• 8. 10. 2014

iOS 8 beta 3

Nástup nové verze operačního systému Applu není tak rychlý, jak tomu bylo loni u iOS 7. Necelý měsíc po vydání, podle odhadů analytické firmy Mixpanel, 45 % zařízení běží právě na nejnovějším iOS 8. Dalších 49 % na loňském iOS 7 a necelých 5 % na starších verzích.

Pomalejší nárůst osmé verze je přisuzovaný malému počtu změn, které systém přináší. Přibylo pouze několik vylepšení, jinak se systém od loňské verze nezměnil, zejména po stránce designu. Právě úplná změna uživatelského prostředí pomohla iOS 7 k raketovému vzestupu. Během prvních 20 dní se rozšířil na necelých 69,7 % všech zařízení.

iOS-8-Mac1-copy-1160x652

Ovšem vydání iOS 8 od začátku provází smůla. Verze 8.0 obsahovala chyby, proto Apple 24. září vypustil opravnou verze 8.0.1, která známé chyby skutečně opravila, avšak přinesla spoustu dalších. Mnoho uživatelů si stěžovalo, že nefunguje Touch ID nebo se telefon vůbec nepřihlásil do mobilní sítě – dělo se tak u nových iPhonů. Apple nakonec tuto verzi raději stáhl, aby zabránil dalšímu šíření. O dva dny později uvolnil nynější verzi 8.0.2, která řeší problémy způsobené předchozí aktualizací. Zdá se, že chyby jsou opraveny, ovšem někteří uživatelé si stále stěžují na nestabilitu systému. Ta je o 78 % vyšší než u předchozích verzí.

Zdroj: cnet.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Čollák

Student Střední průmyslové školy. Rád cestuje, hlavně vlakem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat