Google se pokusí zlepšit prodeje aplikací v Obchodu Play

Google se pokusí zlepšit prodeje aplikací v Obchodu Play
2014-10-10T08:30:21+02:00
• 10. 10. 2014
2

I přes dominantní postavení Androidu mezi mobilními operačními systémy stále mnoho vývojářů upřednostňuje iOS, své aplikace dělá primárně pro tento systém a až později přichází s verzí pro Android. V takových situacích si někteří lidé pokládají otázku, proč iOS, když Android používá výrazně víc uživatelů? Odpovědí na tuto otázku je zřejmě to, že značná část uživatelů Androidu aplikace nekupuje. To samé lze pozorovat i u iOS, ale počet platících uživatelů iOS je vyšší, než počet platících uživatelů Androidu. Google si toho je vědom a podle nejnovějších zpráv se s tím pokusí něco udělat přidáním nové možnosti monetizace.

play-store-top-selling

V současné době vývojáři nemohou za své aplikace ani nákupy uvnitř nich účtovat méně než jeden dolar. To by se mělo změnit tím, že přibude možnost vytvořit funkčně omezenou zkušební verzi aplikace, která by mohla stát méně než již zmíněný jeden dolar (nebo být zdarma, samozřejmě). Google se tím zřejmě pokusí naučit uživatele nejen z rozvojových zemí platit za aplikace.

Nabízí se tak dvě otázky, a sice jak se to bude lišit od stávajících zkušebních verzí, které nabízí velká řada vývojářů již dnes, a bude to mít šanci na úspěch? Ani na jednu otázku není možné s jistotou odpovědět, protože informací je pomálu a přesná podoba této novinky není známá.

Pokud bude finální podoba stejná jako současné informace, tak si osobně nejsem schopný představit, jak by to mohlo fungovat. Uživatelé, kteří za aplikace již utrácí, za ně budou utrácet dál a ti, kteří ať už z jakéhokoliv důvodu neplatí nebo nemohou platit, si je kupovat nezačnou, zejména pokud se bude jednat o demo verze, byť velmi levné.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jan Polášek

Technologický nadšenec, fanoušek Googlu a jeho služeb, milovník čistého Androidu bez nadstaveb, začínající webový vývojář a politickým smýšlením libertarián.

Komentáře

No ono je to dáno zejména tím, že Android používá spousta lidí, kteří mají telefon na telefonování a vůbec je nezajímá OS ani ekosystem a vůbec nepoužívají jakékoliv pokročilé funkce a vůbec nehodlají do telefonu dál investovat. Těm je samozřejmě úplně fuk celej store a opatření Googlu.
Je to snadné, vždycky ta většinová platforma bude mít díky těmto uživatelům nižší procento prodejů…

Josef Džujík

11. 10. 2014, 9:27

Od mnoho lidí slýchávám, že nechtejí zadávat svou platební kartu. Aplikaci by si třeba i koupili, ale nevěří systému zadávání karet. Osobně nechápu proč. Být Googlem, zaměřil bych se na to, aby uživatel mohl platit bez karty a aby nemusel při koupi prvního smartphonu zakládat Gmail účet a mohl se přihlásit např. přes Facebook.
Říkám, mě osobně žádná z těchto věcí nikdy nevadila, ale je spousta obyčejných uživatelů, kterým to je z nějakého důvodu nepříjemné.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat