Firmy Microsoft a Xiaomi měly důležité setkání

Firmy Microsoft a Xiaomi měly důležité setkání
2014-10-01T10:55:11+02:00
• 1. 10. 2014

Minulý týden měl CEO Microsoftu, Satya Nadella, a CEO čínské firmy Xiaomi, Lei Jun, důležité setkání. Detaily rozhovoru nebyly zatím zveřejněny, ale mluví se o tom, že Xiaomi by mohlo chystat nový Windows Phone smatphone.

Jedná se o zvláštní věc, kterou ve světě nevidíme tak často. Microsoft (jedna z největších firem na světě) „poprosí“ jednu ze stále začínajících čínských firem – Xiaomi. Firma Xiaomi byla založena v roce 2010, ale již za tak krátkou dobu se může pyšnit několika prodejními rekordy – jak rychlostními, tak množstevními. Tímto dohání velké firmy jako například Samsung či Apple.

xiaomi

Xiaomi se zaměřuje na cenu svých produktů a nabízí je za co nejmenší možnou cenu. Také se zaměřují na asijské a jiné rozvíjející se trhy, kde je stále velký potenciál k růstu. To této firmě přineslo významné zisky a také velikou popularitu. Kvůli tomuto se zřejmě Microsoft obrátil právě na společnost Xiaomi, které se na mobilních trzích daří.

Windows Phone platforma nemá úspěch v Číně, dominuje zde zejména Android a jeho mutace. Microsoft si zřejmě myslí, že krokem k zlepšení by mohlo být uvolnění Windows Phone zařízení přímo v Číně. Ovšem tohle vše jsou jen domněnky a zatím není z rozhovoru, který se konal, nic potvrzené.

Zdroj: mobileburn.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zaměstnán v IT oboru v Praze. Zajímám se o svět moderní techniky. Vlastním a jako primární telefon používám Ulefone Power, ke kterému používám tablet Apple iPad Air 2. Dříve zastánce Androidu, nyní se chystám na přechod na systém iOS.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat