Došlo k reorganizaci uvnitř Googlu

Došlo k reorganizaci uvnitř Googlu
2014-10-27T07:50:31+02:00
• 27. 10. 2014
1

Larry Page, jeden ze zakladatelů Googlu a dosavadní CEO společnosti, se rozhodl reorganizovat částečně management uvnitř Googlu. Oznámil to prostřednictvím zprávy určené pro zaměstnance. Více pravomocí se nyní přeneslo na senior vicepresidenta Googlu Sundara Pichaie.

larry-page

Larry Page, zdroj: http://mashable.com/

Většina z čtenářů samozřejmě jméno Sundar Pichai zná velmi dobře. Pro ty, kteří si nicméně nejsou zcela jisti, o koho se jedná, si zaslouží menší představení. Sundar Pichai se narodil v roce 1972 v Indii. Předtím, než se připojil ke Googlu, studoval například na Stanfordově univerzitě. Předtím obdržel ještě titul na Indickém institutu technologií v Kharagpuru. Po studiu pracoval ve společnosti Applied Materials nebo Mckinsey & Company.

sundar-pichai

Sundar Pichai, zdroj: http://cdn.slashgear.com/

V roce 2004 se pak připojil ke Googlu, kde měl na starosti produkty, jako je Google Chrome nebo Chrome OS. Jeho pracovní zkušenosti jsou opravdu bohaté, a proto není ani překvapením, že se o něm spekulovalo jako o jednom z možných nástupců na uvolněnou pozici CEO v Microsoftu. Tyto spekulace však naplněny nebyly.

Poté, co z Googlu v roce 2012 odešel Dave Girouard, dostal Sundar Pichai na starost také Google Apps. O rok později pak po odchodu Andyho Rubina převzal i oddělení zabývající se vývojem Androidu. A nyní bude mít Sundar Pichai na starost také samotný vyhledávač, Google+, komerci a infrastrukturu. Larry Page přenáší na bedra svého zaměstnance opravdu velkou odpovědnost.

Sám Page však nezůstane bez práce. Bude mít stále na starosti otázky týkající se obchodu a financí. Kromě toho se bude Larry Page zabývat stávajícími a novými produkty Googlu. Bude tak mít na starosti například projekty týkající se Google X nebo například Nestu.

Zajímavostí však je, že oddělení, které se zabývá službou YouTube, se tyto změny v managementu Googlu prakticky vůbec nedotknou. Vedoucím zde zůstává stále Susan Wojcicki, která má v Googlu také již výsadní postavení. V roce 2014 umístil magazín Forbes tuto ženu na 12. pozici v žebříčku nejmocnějších žen na světě. YouTube nicméně zůstává stále poměrně nezávislou jednotkou uvnitř Googlu.

Susan_Wojcicki_0023_A

Susan Wojcicki, zdroj: http://assets.makers.com/

Sama společnost nyní prochází určitými změnami. Jedná se jistě o změny většího kalibru. Nedá se však očekávat, že by Google nyní měnil svou dosavadní strategii. Každopádně bychom si měli jméno Sundar Pichai výrazněji zapsat do paměti, protože je více než velmi pravděpodobné, že o něm ještě hodně uslyšíme.

Zdroje: recode.net, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

aby to nakoniec nenaplnilo len jediný účel – dokázať neschopnosť a následný vyhadzov…a možno som len paranoik mučený slovenskými firmami……

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat