Další patentový spor – Microsoft žaluje Samsung

Další patentový spor – Microsoft žaluje Samsung
2014-08-04T16:29:34+02:00
• 3. 8. 2014
2

V poslední době se nám články o sporech mezi společnostmi poněkud vyhýbaly. To však netrvalo dlouho a máme tu další spor týkající se použitého intelektuálního vlastnictví. Na jedné straně stojí Samsung, který podle obžaloby neplatil za použití patentů. Žalující stranou je pak Microsoft.

MRos-photo-microsoft-orlando-donation-20120823-001 samsung-logo1

Microsoft oznámil, že podal žalobu proti Samsungu. Případ se týká toho, že Samsung údajně neplatil za patenty od roku 2011. Společnost však hojně využívala těchto patentů ve svých chytrých telefonech.

David Howard ze společnosti Microsoft  se k této situaci vyjádřil. V roce 2011, kdy Samsung dodával zhruba 82 milionů telefonů s Androidem, uzavřel smlouvu s Microsoftem a za tyto patenty bez problému platil. Problém nastal až v roce 2013, kdy číslo dodaných telefonů Samsungem činilo již 314 milionů smartphonů. A Samsung se v té době rozhodl, že za tyto patenty již platit nebude.

Podle tvrzení Microsoftu nastalo to, že Samsung využil akvizice, ke které došlo mezi Microsoftem a Nokií. Samsung se v této situaci rozhodl, že již nadále nebude platit za patenty, které vychází ze smlouvy mezi ním a Microsoftem. Je však s podivem, že se korejský gigant nesnažil získat nezávislé rozhodnutí soudu, které by mohlo neplacení za patenty jistým způsobem podpořit. Zřejmě si byla společnost vědoma, že není moc pravděpodobné, aby jí soud vyhověl.

Obě společnosti mají za sebou dlouhá léta spolupráce. Možná i proto Microsoft doufá v to, že nakonec dojde ke společné dohodě.

Zdroj: cultofandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

„Generální ředitel společnosti Microsoft, David Howard“ :))
1. buď MS změnil přes noc generálního ředitele a nikdo si toho nevšiml, protože čerstvým CEO MS je Satya Nadella a ví to přece kdekdo :)
2. nebo tady někde neumí překládat :))

Mimochodem David Howard je deputy general counsel v Microsoftu…. to by byl na generálního ředitele (CEO) docela skok :) navíc je celkem krajně neobvyklé, aby se na pozici CEO technologické firmy dostal právník :))))

Jiří Smrž

4. 8. 2014, 17:21

Dobrý den,
děkuji za opravu, skutečně došlo ke špatnému překladu. Chyba opravena.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat