Majitelé iPhonů jsou ochotni si připlatit za větší displej

Majitelé iPhonů jsou ochotni si připlatit za větší displej
2014-04-01T12:25:38+02:00
• 1. 4. 2014
2

Nejnovější průzkum trhu mezi majiteli chytrých telefonů od Applu odhaluje, že jsou ochotni si připlatit za větší úhlopříčku displeje. Analytik Raymond James ze společnosti Tavis McCourt tímto částečně přihrává původním spekulacím, podle nichž kalifornský výrobce má souběžně pracovat na dvou verzích nového iPhonu 6, lišící se velikostí předního panelu. Nicméně, Apple tomuto výsledku nebude pravděpodobně přikládat nějakou důležitost.

Android iOS

Z dotázaných je 33 % majitelů ochotno zaplatit více než 100 dolarů (tj. cca 1 990 Kč) za displej přesahující velikost 4 cm. Prodejní cena tak může u 16GB verze vyskočit na hranici 749 dolarů (tj. 14 908 Kč bez daně a dalších poplatků za pořízení). Již předchozí průzkum potvrdil zájem o větší displej u další verze iPhonu, kde s vynaložením větší finanční hotovosti nemá problém 26 % zákazníků. Naopak pouze 6 % uživatelů systému Android by dalo větší částku za větší úhlopříčku.

Tavis McCourt - mobilní platformy

Následně z analýzy vychází, že 8 % Android uživatelů letos plánuje přechod na platformu iOS, přičemž v loňském roce to bylo 20 %. Analytik za největší problém označuje nedostupnost nových iPhonů u mobilních operátorů, což uživatele stále nutí k výběru zařízení se systémem Android. Aktuálně 57 % uživatelů na systému Android zamíří zakoupit další chytrý telefon od společnosti Samsung z produktové řady Galaxy.

V tomto čtvrtletí hodlá 44,4 % uživatelů zakoupit zařízení s Androidem a 49,7 % si chce pořídit chytrý telefon od Applu. Na úplném konci lze narazit na 3% zájem o Lumie od Nokie nebo BlackBerry s 1% podílem. Nedostatečný zájem o poslední dvě platformy může v budoucnu zapříčinit konec rozdělování podílů a zahrnout je pod názvem ostatní, i když Windows Phone má být nejrychleji rostoucí systém na světě. Zajímavosti bude, kolik zákazníků dokáže Apple přetáhnout z konkurenčního Androidu za předpokladu představení většího zařízení.

Zdroj: blogs.barrons.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Julinek

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Tak ja si mysim ze apple nikdy nedobehne android nakolko ich prdukty maju vysoku cenovku (su az prilis nadhodnotene) a preto vecsina uzivatelou si kupy vykonny android a este aj usetri na taky priemerny tablet… ide o to ze vela ludi si mylsi ze apple ma obrovske naklady na vyvoj hw a SW pritom ak sa pozrieme inym smerom napriklad na Blackberry tak opak je pravdou rovnako ma vlastny OS a dokonca si nenechava vyrabat telefony cinanom a aj tak su apple prdukty raz tak drahe…
Ano apple by bol sprosty keby dal dole cenu lebo sa mu iphony predavaju aj tak dobre no ak by isiel s cenou o 100 alebo 200 dolarov dole tak by urcite ziskla viac zakaznikou lebo fakt je taky ze ich produkty su predrazene a to odraza mnohych od kupy apple zariadenia a radsej si zvolia android (ktory dokaze to iste ale za menej penazi)

A já myslel, že displej 3,7 (potažmo 4) palců je úplně ideální 8)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat