Jak vytvořit Photo Sphere s iPhonem nebo iPadem návod

Jak vytvořit Photo Sphere s iPhonem nebo iPadem [návod]
2014-04-20T08:16:31+02:00
• 20. 4. 2014

Pokud neznáte Photo Sphere od Googlu, tak se jedná o 360stupňové panoramatické snímky. Oficiálně je lze pořizovat pouze na operačním systému Android – konkrétně s aplikací Fotoaparát Google. My si dnes ukážeme, jak vytvořit Photo Sphere i na iOS. Výsledek asi nebude úplně tak dokonalý, ale i tak se bude stále jednat o dostačující kvalitu.

photosphere_logo_colored

Jelikož neexistuje na iOS oficiální aplikace pro pořizování Photo Sphere od Googlu, která dokáže snímky slepit velmi dobře, použijeme dostupné alternativy. Buď můžeme zvolit aplikaci 360 panorama nebo Photosynth. První jmenovaná je placená a má jednu nevýhodu. Tou je, že nastaví expozici pouze na začátku. Druhá aplikace ji nastavuje pro každý snímek zvlášť. Photosynth je navíc zdarma. Při pořizování je důležité pořídit scénu celou, tedy kompletně všechno kolem vás, nad vámi i pod vámi.

logo-app 360 Panorama Developer Zdarma iOS

Po pořízení snímku jakoukoliv panoramatickou aplikací je potřeba ji z programu exportovat. Asi nejjednodušší je zaslat si ji na email v původní velikosti. Tento obrázek poté stáhneme do počítače, abychom mu dodali údaje pro Photosphere. K tomu nám poslouží tato stránka. Zde nahrajete vaše vytvořené panorama. Dále můžeme manuálně upravit data jako je vertikální či horizontální zorné pole. Osobně bych doporučil nechat tyto údaje v základním nastavení. Mimo to můžeme také nastavit polohu, kde bylo panorama zachyceno. photospohere

Poté stáhneme nově vytvořené panorama. Ačkoli se může zdát, že se nic nezměnilo, opak je pravdou. Po nahrání  na Google+ nám z něj Google automaticky vytvoří Photo Sphere a voilà, vše je hotovo. Pro porovnání jsem vytvořil tři Photo Sphere zachycující stejné místo, přičemž první, byla vytvořena originální aplikací na Androidu. Druhý vzorek byl pořízen aplikací Photosphere a třetí potom 360 panorama.

Pod obrázky najdete odkazy na sociální síť Google Plus.

Screenshot_30

Odkaz na G+

Screenshot_32

Odkaz na G+

Screenshot_31

Odkaz na G+

Na závěr přidávám ještě dvě panoramata také vytvořená iPhonem, které bohužel nejsou tak dokonalá. Jejich neduhy jsou způsobené především tím, že nejsou kompletní, chybí jim spodní část, kterou jsem bohužel nevyfotil.

Screenshot_34

Odkaz na G+

Screenshot_33

Odkaz na G+

Zdroj: fotofoto.ca

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat