Asus Padfone s Windows 8?

Asus Padfone s Windows 8?
2013-01-18T10:26:56+02:00
• 18. 1. 2013

V dnešní době se hledají těžce výrobci mobilních zařízení, kteří se nebojí experimentovat. Z poslední doby můžeme zapsat úspěch na vrub společnosti Asus, jelikož se jí podařilo prosadit koncept tabletu s klávesnicí v podobě řady Transformer. Druhý případ se nesetkal s takovým úspěchem, ale rozhodně se dočkal minimálně druhé generace. Tím myslím Padfone, jenž nemá v současnosti rovného konkurenta.

Zdá se, že se dočkáme další varianty tohoto spojení mobilu a tabletu, ale tentokrát s jiným operačním systémem. Wall Street Journal měl tu možnost pohovořit s Bensonem Linem, viceprezidentem pro mobilní komunikační produkty společnosti Asus, který prozradil celkem zajímavé informace o budoucích produktech. V rozhovoru došlo také na téma operační systémy Windows Phone a Windows 8/RT.

Asus si dle Bensona stále pohrává s myšlenkou smartphonu se systémem z Redmondu. V tuto chvíli již firma nabízí tablety s Windows 8/RT, ale zatím žádný mobil. Pokud byste čekali přímo systém Windows Phone, tak se netěšte. V rozhovoru padla odpověď, která by mohla nasvědčovat tomu, že by Asus opět mohl vydat unikátní zařízení.

„With our Padfone concept, the phone plus tablet, I think it makes sense for Windows 8,“

Dle Bensona je nejvhodnějším konceptem pro Windows 8 právě Padfone. Využili by tak systém pro tablety a zároveň by jím vybavili mobilní telefon. Zřejmě se jedná o jedinou variantu, která by byla realizovatelná. Je těžké si představit systém Windows Phone na úhlopříčce kolem 10 palců.

Trochu zavádějící je zmínka o verzi systému. Nevím, jestli se jen Bensen spletl, anebo to byl přímo záměr. Rozdíl mezi Windows 8 a RT je poměrně velký, a to nejen ve funkcích systému, ale také v platformě, kterou potřebuje k provozu. V případě RT verze stačí architektura ARM, ale pokud myslel vážně Windows 8, tak by telefon musel být vybaven x86. Je tu ještě třetí možnost v podobě Windows Blue, ale tento systém je údajně plánovaný až na letošní rok. Bohužel se o něm moc neví, ale odhaduje se, že bude možné jej provozovat na zařízeních s menší úhlopříčkou.

Variant je mnoho a je těžké nyní odhadovat jakékoliv bližší specifikace. Otázkou je také to, jestli existuje zájem o takový produkt. Možná se jednalo jen o povídání a my si musíme počkat, jestli se objeví Padfone se systémem Windows.

Zdroje: pocket-lint.com, pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat