5 aplikací, bez kterých bych nepřežil – Václav Pavlín

5 aplikací, bez kterých bych nepřežil – Václav Pavlín
2012-10-13T22:04:47+02:00
• 24. 9. 2012

Každý máme nějaké oblíbené aplikace, které nás okouzlují svou krásou, funkčností, nebo jen ulehčením velmi neoblíbeného úkonu. V tomto seriálu vám každý týden popíše svých 5 nejdůležitějších aplikací pro libovolný mobilní OS nějaký člen naší redakce, či česká internetová hvězda. Další výběr připravil náš redaktor Václav Pavlín

Abych byl upřímný, vybrat pět aplikací, které používám denně, s vyloučením běžných věcí jako Gmail, Mapy, Google+ a další, mi dalo docela zabrat. Většinu času tak jako tak strávím v prohlížeči a v mailech. Po hluboké úvaze jsem pro vás však našel aplikace, které pro sebe považuji za nutnost. Používám je na telefonu Galaxy Nexus a na tabletu Nexus 7 (ano, pokud vydají Nexus Blood /krev/, pustím si ji do krevního řečiště;).

Smart Keyboard Pro je pro mě nutnost. Když jsem testoval iPad 3, nejvíce mi vadila nemožnost změnit si klávesnici. Toho si na Androidu skutečně cením a využívám toho u každého zařízení, které se mi na delší dobu dostane do ruky. Smart Keyboard mi ze všech klávesnic vyhovuje nejvíc. Líbí se mi, že si mohu nastavit výšku kláves (zvlášť pro landscape i portrait mód), můžu si zobrazit řádek s diakritikou a zvolit vzhled. Kromě toho, že je to první aplikace, kterou instaluji, je to také první aplikace, kterou jsem na (tehdy) Marketu koupil.

ES File Explorer se zařadil do výběru především díky své univerzálnosti. Používám ho pro běžnou práci se soboury, ale také pro stahování souborů z desktopu přes protokol Samba. Možnost přistupovat k síťovým úložištím se hodí nejen pro přenos souborů. Skvěle také funguje přehrávaní filmů a seriálů přes síť. Toho využívám především ve spojení s tabletem Nexus 7 a postelí.

Pubtran mi už několikrát zachránil život. Modelová situace: prcháte před medvědem. Víte, že v okolí je zastávka, ale nevíte, v kolik vám zní něco jede. Kouknete na Pubtran, naplánujete přesný čas doběhnutí na zastávku, naskočíte do vlaku/autobusu/tramvaje/trolejbusu… a medvědovi ujedete. Ano, uznávám, že tenhle model je poměrně přehnaný a tvrzení se zachráněným životem je také trošku mimo, ale každopádně je Pubtran ideální aplikace do džungle velkoměsta.

Instagram používám taky moc rád. Kdybych měl sociální sítě rozdělit podle formátu, řeknu, že text posílám na Google+, video na Youtube a obrázky na Instagram. Samozřejmě, že řádové více fotek mám na Google+, ale ty opravdu vydařené kousky se soustředí právě na Instagramu. Focení mě baví, ale vím, že moje fotky nejsou perfektní. Navíc nejvíc fotek vyfotím mobilem, což jim na kvalitě také nepřidá. Fotky na Instagramu se mi ale líbí díky efektům – nejsou vždy krásné, ale většinou se dají udělat zajímavé.

WordPress není moje nejoblíbenější aplikace, ale je to nutnost. Jak možná víte, jsem na Dotekománii korektorem, takže mi tato aplikace umožňuje pracovat kdykoliv a odkudkoliv. Její použití je pohodlné, ačkoliv prodírat se při opravách textu html kódem není úplně ideální. V každém případě ji musím zařadit mezi 5 aplikací, bez kterých bych nepřežil.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Václav Pavlín

Neuvěřitelně komunikativní ajťák, který od mala smolí všelijaké texty. Začalo to vlastními stránkami, po kterých následoval blog. Relativně nedávno se objevila síť Google+, kde ho teď většinu času zastihnete, jak sdílí zajímavé příspěvky nebo píše o komunikaci. Aktuálně si k tomu přibral ještě korektury a psaní článků pro Dotekománii.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat