Nexus 7 vs. iPad–testy pádem i do vody video

Nexus 7 vs. iPad–testy pádem i do vody [video]
2012-07-20T07:50:49+02:00
• 20. 7. 2012
5

Jak už to bývá u nových zařízeních, tak tu máme testy pádem. Tentokrát se pustí do souboje iPad a novinka Nexus 7. Cílem tentokrát nebylo kompletně zničit obě zařízení, ale spíše se podívat, jestli běžnější pády vůbec nějakým způsobem poškodí samotná zařízení.

image

Tentokrát se ale jedná o výjimečný test, jelikož obě zařízení nebudou pouštěna pouze volným pádem na beton. Nyní se dočkáme vhození i do vany plné vody. Samozřejmě můžete již nyní tvrdit, že výsledek je jasný, ale radíme vám, abyste se podívali na celé video. Obě zařízení dopadla dobře, ale otázkou je, kdo vyhrál. Zkusíte si tipnout, než se podíváte na video?

Proč nemá Nexus 7 zadní kameru?

Aby tento článek měl i nějakou užitečnou informační hodnotu, tak se podívejme na vyjádření společnosti Asus, která vysvětlila, proč Nexus 7 nemá zadní kameru. Hlavním důvodem byla samozřejmě cena, která měla pevně stanovený strop. Již nyní víme, že náklady na Nexus 7 8 GB jsou přibližně 152 dolarů.

Asus navíc dodává, že mohl Nexus 7 vybavit zadní kamerou s nižší kvalitou, ale mohlo by to snížit celkový uživatelský prožitek. Jinak řečeno, než aby tam dali kameru s nižší kvalitou, tak ji tam prostě nedali. Kamera s nižší kvalitou by mohla mít záporný efekt na celkový dojem z celého zařízení. Navíc Asus argumentuje ještě tím, že mnoho majitelů nemá pro zadní kameru na tabletu využití a raději fotí mobilem nebo fotoaparátem. Souhlasíte?

Zdroj: technobuffalo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Platí to samé, na to je vhodnější mobil, který má každý.

Hm, ale nikdo si tu vubec neuvedomuje, jak to treba funguje pri videohovoru. Kdyz s nekym hovorim, staci stisknout jedno tlacitko a obraz se preklopi na zadni kamerku. Uz vidim, jak budu s nekym hovorit a budu otacet tabletem naopak a doufat, ze predni kamerkou zabiram to, co chci.

SuiVanOrton

20. 7. 2012, 9:12

Já s tím docela souhlasím, absence foťáku není vůbec problém. Pokud jdu někam s úmyslem fotit vemu si pořádný foťák, pokud je něco co chci vyfotit náhodně tak většinou u sebe člověk nemá tablet, ale mobil – takže tyto náhodné fotky pořizuji právě mobilem. Osobně používám tablet stejně jako počítač většinou doma, takže k focení nějak zásadní důvod není. Jediné na co by se dal využít je čtení nějaký QR kodů, ale to je drobnost. Spíš mi tam chybí slot na SD kartu, i když těch 16 GB (mínus něco má systém tak řekneme 14,5GB) mi docela stačí i proto že tablet moc nepoužívám na přehrávání filmů. Ten kdo má tablet na filmy tak ten asi tohle bude překousávat blbě.

Přemysl Vaculík

VIP 20. 7. 2012, 9:06

white.haven: díky, opraveno.

white.haven

20. 7. 2012, 8:58

Termín „user experience“ se nepřekládá jako „uživatelská zkušenost“, WTF, ale spíše jako „uživatelský prožitek“.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat