Jaký bude rozdíl mezi WP 7.8 a WP 8?

Jaký bude rozdíl mezi WP 7.8 a WP 8?
2012-07-11T10:40:17+02:00
• 11. 7. 2012
2

Tuto otázku si všichni pokládají od chvíle, kdy Microsoft na své prezentaci vypustil označení 7.8 do světa. Odpověď nejvíce zajímá majitele současných Windows Phone telefonů. Na jednom ruském serveru se zřejmě objevila odpověď. Alespoň částečná.

Windows_Phone_8-4596_1_610x406

Zatím toho o přesných rozdílech víme poměrně málo. Jisté je jen to, že i Windows Phone 7.8 dostane novou Start obrazovku. Microsoft všechny karty neodhalil ani u funkcí pro WP 8, a tak není zcela jasné, jak přesně se bude od aktualizace 7.8 pro starší telefony lišit.

windowsphonedevsummit0131-600

Na jistém ruském serveru se nyní objevila tabulka, která údajně unikla ze samotného Microsoftu. Nabízí nám přehled několika základních funkcí nového systému Windows Phone 8 a aktualizace 7.8.

wp-comparison-leak

Jsou věci, které jsou pochopitelné a jsou věci, které na WP 7.8 zamrzí. Tak by se daly dosavadní spekulace o aktualizaci 7.8 shrnout. Tato tabulka nám toho odhalila zase o něco více. Hned první parametr zaujme. Microsoft na keynote nový mobilní prohlížeč postavený na IE10 hodně propagoval. Ten se bohužel do aktualizované verze nedostane a budeme se muset spokojit s verzí 9.

ie

Poměrně bolestivou oblastí je integrace aplikace Skype. Na tu všichni uživatelé Windows Phone telefonů čekají již dlouho. Zřejmě však do starších telefonů nedorazí. Budeme se muset spokojit pouze se samostatnou aplikací. Uživatelé tedy musí doufat, že ji Microsoft “alespoň dotáhne k dokonalosti”.

skype,beta

Naopak funkce DataSmart jako samostatná aplikace mrzet nemusí. Pro připomenutí jen dodám, že se jedná o aplikaci, či součást systému, která sleduje tok mobilních dat, které telefonem procházejí a můžete si tak jednoduše hlídat svůj měsíční limit. Ne, že by již neexistovaly podobné aplikace, ale oficiální program od Microsoftu jistě mnoho lidí zaujme.  Funkce Bing Audio není v našich končinách úplně známá. V současné době funguje jako rozpoznávač hudby podobně, jako například známá aplikace Shazem. V české lokalizaci dostupná bohužel není. U Windows Phone 8 se zřejmě počítá s rozšířením o rozpoznání televizních pořadů.

Když pomineme některé další funkce, zůstává nám v tabulce Cloud a OTA. Ve verzi 7.8 se toho zřejmě oproti Mangu (Tangu) v oblasti cloudové synchronizace moc nezmění. Naopak ve verzi 8 se počítá s rozsáhlejší podporou pro synchronizaci mnoha druhů různého obsahu srze cloudovou službu Skydrive. Co se týče OTA updatu, zde opět majitelé současných telefonů nebudou rádi. Zatímco nové telefony budou umět aktualizovat svůj software bez nutnosti připojení k počítači, u starších modelů to možné nebude. Microsoft pouze přidá notifikaci, která vás na dostupný update upozorní.

Samozřejmě tyto informace musíme brát s určitou rezervou. Přeci jen se nejedná o ověřené údaje. Na stranu druhou je ale takový scénář poměrně pravděpodobný a zmíněné kroky se dají od Microsoftu očekávat. Stále však můžeme doufat, že “redmontští” na výtky komunity dají a nakonec se ve verzi 7.8 dočkáme více softwarových vylepšení.

Zdroje: WP7Forum.ru, Ubergizmo

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

RCS-e je potvrzeno! http://www.wpcentral.com/rcs-e-confirmed-windows-phone-78
to je dobrá zpráva..

Jaký bude rozdíl? Žádný, oba systémy skončí v softwarové popelnici.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat