Apple vs. Samsung: Nejnovější licenční nabídka od Apple

Apple vs. Samsung: Nejnovější licenční nabídka od Apple
2012-09-30T13:59:41+02:00
• 25. 7. 2012
2

Soudní spory Apple a Samsungu se už táhnou snad od stvoření Androidu a, ačkoliv jsou obě firmy v blízkém spojení kvůli dodávkám hardware pro iZařízení, podle všeho se moc nerespektují. Tento fakt potvrzuje i nová, Applem navrhnutá, verze soudního vyrovnání, na kterém se měly firmy po přikázání soudu domluvit. Proč se tak nestalo, je více méně jasné. Apple totiž po Samsungu požaduje přímo astronomickou částku.

Podle analýzy Floriana Muellera z Foss Patents po Samsungu Apple vyžaduje 2 miliardy dolarů za nelegální používání designových patentů, 500 milionů za ztracený profit a 25 milionů dolarů za poškození. Myslíte si, že už tohle je dost? Že už takhle částka překračuje dokonce částku, kterou po Google požadoval Oracle při sporu, ve kterém se řešila mnohem důležitější otázka než porušení několika designových patentu? Pokud ano tak jste na omylu.

Apple totiž dále požaduje následující licenční poplatky:

  • 2.02 dolarů za každé zařízení používající patent ‚318 („skok“ při dosažení konce listu při scrollování)
  • 3.10 dolarů za každé zařízení používající patent ‚915 (scrollování)
  • 2.02 dolarů za každé zařízení používající patent ‚163 (zoom tapnutím)
  • 24 dolarů za každé zařízení porušující designové patenty Apple

A jak vypadá částka, kterou Apple nabízí Samsungu za licencování jeho důležitých technologií a standardů? Jedná se o směšných 0,0049 dolarů za každ0 zařízení porušující patent Samsungu. A jak tuto nabídku právníci Apple odůvodňují?

 

 

V tomto prohlášení Apple nejen obviňuje Samsung z naprostého kopírování všeho mobilního, co Apple vymyslel, ale také prohlašuje, že se jen kvůli tomu stal největším výrobcem mobilních telefonů na světě. Dále považuje svou licenční nabídku za konzervativní.

Obávám se, že se podobných patentových válek „Apple proti všem“ jen tak nezbavíme. Šance, že by tuto nabídku Samsung přijmul, je totiž prakticky nulová. Což je dost smutné, protože ať už se jedná o zákazy prodejů telefonů, tabletů nebo o odstraňování funkcí, jsme to vždy my, kteří za tyto hlouposti zaplatíme.

Zdroj: Foss Patents

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Plachý

Blázen do mobilního života, Androidu, Google a HTC. Fanatický anti-fanatik marně se snažící o rozšíření objektivity. Na Dotekománii si od něj většinou počtete o Androidu, soudech, patentech a hrách. Také jej můžete nalézt na FI Masarykovy Univerzity, kde svadí nekonečný boj o vývojářskou budoucnost.

Komentáře

1. :-D odpovidam pouze na posledni cast vaseho prispevku: Krachne jejich banka……. Kde to jsme??? Kdyz ctu posledni cast vaseho prispevku, tak mam pocit, ze ve statu hlupaku. ;-)

freddy158158

25. 7. 2012, 17:26

tak oni nedaji pokoj….navrhuji at si to prodavají za mořem a necpou se do evropy..nikdo se jich neprosil :P … krachne jejich banka a obse*e to evropa?..kde to jsme?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat