Čeští vývojáři mohou prodávat aplikace na Google Play

Čeští vývojáři mohou prodávat aplikace na Google Play
2012-04-12T09:23:03+02:00
• 12. 4. 2012

Google si pro české autory aplikací pro mobilní operační systém Android na dnešní ráno připravil skvělou zprávu. Odteď již mohou prodávat své aplikace na Google Play. Informoval o tom na oficiálním českém blogu Google.

Jak píše ve zprávě Filip Hráček z Google ČR, do dnešního dne mohli čeští vývojáři vydělávat pouze prostřednictvím reklamy, případně tvorbou aplikací na zakázku. Víme, že mnozí řešili tento problém přesunem svého podnikání do zahraničí. Nyní se jim však otevírá jednoduchá a přímočará cesta, jak svou práci na aplikacích pro Android zpeněžit.

Česká republika se zařadila mezi vybrané země (aktuálně je jich 31), kde mohou vývojáři prodávat své aplikace v obchodě Google Play. I přes to, že jsme malý trh, naši vývojáři jsou schopní a dovedou se prosadit a ozvat.

V článku na blogu Googlu je také vyjádření jednoho z předních českých vývojářů Martina Adámka, který říká:

„Je to dobrá zpráva pro všechny vývojáře, kteří se doposud spoléhali pouze na příjmy z reklam. Vzhledem k tomu, že se nebudeme muset věnovat složitejším řešením prodeje aplikací, budeme se moci soustředit na to podstatné — na vývoj.“

Máme z tohoto kroku společnosti Google ohromnou radost a fandíme českým tvůrcům aplikací. Dle Filipa Hráčka je další metou Slovensko. Uvidíme, jak dlouho to bude trvat zde.

Zdroj: Google ČR

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Václav Pavlín

Neuvěřitelně komunikativní ajťák, který od mala smolí všelijaké texty. Začalo to vlastními stránkami, po kterých následoval blog. Relativně nedávno se objevila síť Google+, kde ho teď většinu času zastihnete, jak sdílí zajímavé příspěvky nebo píše o komunikaci. Aktuálně si k tomu přibral ještě korektury a psaní článků pro Dotekománii.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat