Aplikace Mapy.cz se dočkala navigace

Aplikace Mapy.cz se dočkala navigace
2011-12-28T12:18:27+02:00
• 28. 12. 2011
4

Aplikace Mapy.cz pro WP7 a Android od českého Seznamu se před koncem roku dočkala významné aktualizace. Byla do nich přidána navigace. Zatím to sice není plnohodnotná hlasová navigace, jakou můžeme znát od konkurence, ale i přes to se jedná o krok správným směrem.

Navigace využívá klasických mapových podkladů a po naplánování trasy je schopna uživatele navigovat. Aplikace zobrazuje vzdálenost do následujícího bodu a pokyn, jakým směrem se vydat. Kromě toho ještě verze pro Android dokáže natáčet mapový podklad podle směru jízdy. Verzi Pro WP7 zatím tato funkce chybí. Jak jsem již zmínil v úvodu, navigaci zatím chybí hlasové pokyny nebo možnost plánovat objízdné trasy.

I přes tyto nedostatky je to pro aplikaci Mapy.cz posun dopředu a jen to potvrzuje fakt, že Seznam hodlá ve vývoji této mobilní aplikace pokračovat. Po akvizici SmartMaps se zřejmě dočkáme ještě mnoha dalších vylepšení. Před nedávnem se spekulovalo i o tom, že Seznam do svých mobilních map chystá možnost stažení podkladů a využití aplikace v offline režimu.

Tato aktualizace je především významná pro systém Windows Phone, kde zatím mnoho navigačního softwaru nenajdeme. Tím spíše pokud mluvíme o bezplatných nebo češtinu podporujících aplikací. Kromě toho oficiální aplikaci na WP Marketplace nemají ani Google Maps a Seznam zde má velkou konkurenční výhodu.

Kromě verzí pro Android a WP7 mají Mapy.cz také verze pro iOS a Symbian. Uživatelé těchto platforem si zatím na navigaci musejí počkat. Seznam však ve své tiskové zprávě uvedl, že i tyto platformy se navigace dočkají.

Kromě informací o aktualizaci Seznam zmínil i několik statistických údajů. Podle těchto informací si mobilní Mapy.cz stáhlo už více jak 200 000 uživatelů a byla spuštěna více jak 3 500 000 krát.

Novou verzi aplikace můžete stahovat z Android Marketu nebo WP Marketplace.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Robert67: ahoj..právě se chystám do 14 dnů si Titan koupit(odcházím od Nokie C7)mohl by jsem Tě požádat o Konzultaci přes e-mail nebo mobil..Díky..MifiKladno@seznam.cz 603 256 610

Online. Mapové podklady jsou stahovány s internetu. Jak jsem psal v článku, spekulovalo se i o tom, že bude někdy v budoucnu možné využít aplikaci i v offline režimu, ale jsou zatím jen spekulace.

…a jsou ty mapy offline, nebo online, jako google ? Diky.

Aplikace je super. Používám. HTC Titan

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat